БЕР
Вівторок
19
13:54

​Сергій Крамаренко: Медична галузь для Житомирської обласної ради є одним із основних пріоритетів

Комітет Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування провів робочу нараду у Житомирі. У ході візиту Комітетом проведено робочу нараду з керівництвом та медичною громадою Житомирської області для обговорення нагальних питань організації медичного обслуговування на регіональному рівні та готовності Житомирської області до впровадження програми медичних гарантій у 2020 році.

Також відповідно до ухваленого рішення Комітету, під час проведення виїзних заходів у регіонах Комітет заслухав доповіді з питань організації надання медичної допомоги хворим на туберкульоз та відвідав Обласний протитуберкульозний диспансер та Комунальну установу ”Обласний онкологічний диспансер“ Житомирської обласної ради.


До участі у заході запрошено першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, голову Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка, представників Міністерства охорони здоров’я України та Національної служби здоров’я України, керівників закладів охорони здоров’я, народних депутатів України та депутатів обласної ради.


У своєму виступі Сергій Крамаренко наголосив на тому, що удосконалення та облаштування медичних закладів є одним із пріоритетів у роботі на даний момент. «Керівництво області неодноразово наголошувало на тому, що саме медична галузь є пріоритетною для депутатів 7-го скликання. Йдеться про фактичне перезавантаження медичної галузі області. Це допоможе створити якісні та комфортні умови для обслуговування жителів області і роботи медичних працівників. Обласна рада спрямовує величезні фінансові ресурси на розвиток наших комунальних медичних закладів. За останніх кілька років зроблено значний прорив у матеріально-технічному оснащенні та оновленні стратегічно важливих закладів охорони здоров’я», - зазначив Сергій Крамаренко.


«Онкологічний диспансер вкрай важливий для Житомирщини, для її жителів, особливо в контексті аварії на Чорнобильський АЕС. Адже всім відомо, що наша область найбільше постраждала від цієї техногенної катастрофи, і наразі маємо віддалені наслідки для здоров’я - онкозахворювання. В обласному онкологічному диспансері на обліку перебуває майже 30 тис. хворих з різними видами онкологічних захворювань. Щорічно майже 2 тис. пацієнтів потребують лікування променевою терапією. Тому депутатами обласної ради було прийнято рішення про оновлення комунального закладу. Зокрема, про добудову приміщень онкодиспансеру, на що спрямовано майже 30 млн грн. Це покращить умови роботи медиків та лікування хворих».


Депутати обласної ради наголосили на необхідності у придбанні лінійного прискорювача для онкодиспансеру, у свою чергу представники Комітету та Міністерства висловили сподівання, що область його отримає вже у 2020 році. Учасники заходу та гості відмітили значні позитивні зміни медичних закладів області за останні роки та визначили наступні пріоритетні завдання трансформації системи охорони здоров’я України:


  • розширення доступу громадян до системи охорони здоров’я;
  • усунути недоліки медичної реформи;
  • підвищення якості медичних послуг та медикаментів;
  • забезпечення раціонального використання коштів у системі охорони здоров’я;
  • здійснення демонополізацію, запровадження державно-приватного партнерства та здорову конкуренцію.

Вчора

Сторінки:
Нагору