БЕР
П'ятниця
29
09:04

​Ірина Ярмоленко: Мер&Секретарка ради, чому депутати це терплять?

В Житомирській міській раді скандал: мер від БПП пропонує секретарю міської ради від «Самопомочі» скласти повноваження. В бік обох сторін летять звинувачення: перша сторона приписує секретарю корупційні діяння, інша у відповідь - заявляє про політичні переслідування.

Але, на мою думку, це питання варто розглядати з різних кутів.


1. Секретар міської ради призначався шляхом продавлення та задобрювання депутатів. Це було рішення в першу чергу Зубка та Садового. По факту, міські депутати лише виконували їхні домовленості. Про це я заявляла, коли просила не підтримувати пані Чиж на дану посаду.

2. Союз «Самопомочі» і БПП в Житомирі виглядав ситуативним та штучним, адже у Верховній Раді злагодженої роботи між ними не було. Тому, якщо при призначенні займалися в першу чергу політикою, то на разі є підозра, що знімати зараз секретаря хочуть також не через господарські питання.

3. Голова бюджетної комісії вказав на можливі зловживання пані секретаркою, і повідомив, що міський голова це все замовчував. Чому ж наразі про все заговорили? Чи не пов'язано це з політичними дискусіями з паном Садовим (мером Львову). І які стягнення будуть до міського голови, який «дозволяє» таку «діяльність».

4. Всеукраїнська «Самопоміч» винайшла цікавий метод, як покривати можливі корупційні діяння, замість розібратися з наданими доказами, назвати всі звинувачення політичними утисками. Чи не свідчить така заява про те, що наразі членам «Самопомочі» можна чинити будь-що, і тепер до них діє презумпція невинуватості лише через те, що влада на них «спустила псів». Відповідальність не залежить від членства в партіях, принаймні у демократичних країнах.


Я, як депутат, вимагаю від міського голови Сергія Сухомлина та секретаря міськради Наталії Чиж не ганьбити черговими скандалами місто, робочі органі місцевого самоврядування та нас, депутатів.


П.с. Завдання секретаря міської ради бути комунікатором між виконавчими органами і депутатами. Відверто, протягом року мною такої роботи секретарем не помічалося. А також мені цікаво, як надалі планують працювати мер і секретар, якщо все залишиться так, як зараз. Чому ми депутати, маємо від цього потерпати?

Вчора

Сторінки:
Нагору