БЕР
Вівторок
19
06:19

​Юрій Бойко: Ми будемо боротися за скасування антинародної медичної реформи і за зняття Супрун з незаконно займаної нею посади

Про це заявив лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко, який разом з керівником Житомирської обласної партійної відвідав Юрієм Павленко Центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей в Бердичеві.

«Зараз ми знаходимося в Центрі ранньої медико-соціальної реабілітації дітей «Онуфрієнко діти». Це дійсно унікальний центр, де оздоровлюються близько 200 дітей, паралельно при цьому займаючись улюбленими справами. Все це стало можливим завдяки нашим партійцям-ентузіастам, волонтерам. Незважаючи на обмежені ресурси, відгукнулася і допомогла нам і міська влада, за що ми їй дуже вдячні. Але, на жаль, держава залишилося байдужим в цій справі і не надає допомоги ні цього, ні іншим подібним закладам. Це говорить про ігнорування владою таких першочергових для неї завдань, як допомога дітям», – сказав Юрій Бойко.

Під час зустрічі з батьками народні депутати почули вкрай негативні відгуки про рівень соціального захисту одиноких матерів. Багато нарікань висловлювали люди і щодо медичної реформи, яка позбавляє права на доступну і якісну медичну допомогу. Люди різного віку нарікали на захмарні ціни на ліки і переконували, що для більшості простих людей лікування вже стало недоступним.


На невдоволенні медичною реформою, яке висловлюють і пацієнти, і лікарі по всій області, наголосив і Юрій Павленко. До того ж ситуацію у галузі ускладнює ще й невідпрацьований і недосконалий механізм децентралізації. Так, під час нещодавньої зустрічі з колективом Хорошівської районної лікарні і головний лікар, і працівники медзакладу нарікали на те, що районну лікарню не бачать у системі надання медичної допомоги сільському населенню. Аналогічні ситуації, які призводять до кризової ситуації з фінансуванням, мають і інші районні лікарні, яких ОТГ не хочуть фінансувати, але населення не зможе обійтися без їх послуг.

Відповідаючи на запитання жителів Бердичева, Юрій Бойко зазначив, що рівень держпідтримки медицини абсолютно не відповідає тому, який він має бути. «Доплата за народження дітей відсутня, як така, хоча ще недавно вона була. Це аж ніяк не стимулює і без того незадовільне дітонародження в нашій країні. І на тлі цього в.о. міністра охорони здоров'я Супрун дозволяє собі цинічні висловлювання, в яких пропонує зробити пологи платними. В умовах, коли зменшується рівень населення в країні, коли бушує демографічна криза, робити такі заяви – це як мінімум свідоцтво кричущого непрофесіоналізму», – підкреслив народний депутат.


Політик зазначив, що всі так звані медичні ініціативи Супрун – це просто знущання над людьми. «Те, що зараз відбувається – це медичний геноцид по відношенню до українців, який розв'язала в.о. Супрун та її команда. Вона зовсім не розуміє специфіку країни, в якій живе. І на жаль, її короткозоре управління звалилося саме на медицину - найбільш проблемну, мабуть, галузь в державі. З огляду на це, а також той факт, що вона знаходиться на своїй посаді більше трьох місяців, що є порушенням закону, ми зареєстрували і відправили подання до Конституційного Суду щодо законності займаної нею посади і з вимогою зупинити цю так звану реформу», – підкреслив Юрій Бойко.

«Ми вважаємо, що державну програму допомоги дітям, яку нинішня влада розвалила, необхідно терміново відновлювати. Коли ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК прийде до влади – ми обов'язково її реалізуємо. А поки що ми будемо продовжувати боротися за скасування реформи і за зняття Супрун з незаконно займаної нею посади», – акцентував лідер опозиціонерів.



Юрій Бойко високо оцінив роботу центру та передав його керівнику Наталії Онуфрієнко сертифікат на сучасну побутову техніку.


Також під час зустрічі лідер опозиціонерів вручив партійні квитки місцевим активістам.


У поїздці народних депутатів супроводжували депутати облради Анатолій Мелашенко, Наталія Рибак, Олександр Чорноморець, Володимир Самчук, заступник керівника обласної партійної організації Наталія Леонченко.


Вчора

Сторінки:
Нагору