БЕР
Вівторок
19
13:14

​Сергій Сухомлин: Ми маємо зберегти самобутність села, але разом з тим надати вересянам доступ до всіх можливостей, які пропонує місто

14 жовтня міський голова Житомира Сергій Сухомлин відвідав село Вереси, яке нещодавно стало частиною житомирської громади, та привітав його жителів зі святом Покрови, Днем українського козацтва і Днем захисника України.

Очільник Житомира також взяв участь в урочистостях з нагоди святкування 409-ї річниці заснування Вересів та подякував людям і керівництву села за довіру.


За його словами, від такого об‘єднання виграють обидві громади. Для Вересів — це нові дороги, ремонт школи, дешевший муніципальний транспорт та можливість користуватись інфраструктурою Житомира. Як бонус — вересяни отримають картку житомирянина з усіма її муніципальними сервісами.


«Щиро вітаю зі святом Покрови, Днем українського козацтва і Днем захисника України! Дуже багато хлопців з Вересів захищали і продовжують захищати кордони України від московської навали. Дякуємо їм! Також вітаю громаду з Днем села. 409 років – це багато. У вас є своя історія, свої традиції! При об‘єднанні ми маємо зберегти цю самобутність, але разом з тим надати вересянам доступ до всіх зручностей та можливостей, які пропонує місто Житомир. Я до вас їхав по старій дорозі, вона в жахливому стані. Я розумію, що потрібно привести її до ладу у наступному році та запустити комунальні автобуси, щоби діти могли їздити на навчання, а жителі на роботу. Також важливо, щоби пенсіонери Вересів використовували всі пільги, які мають пенсіонери міста. Ще раз дякую за довіру жителям села Вереси, депутатському корпусу та очільнику громади. Все в нас буде добре! Миру всім, любові і добра», – сказав Сергій Сухомлин.


Міський голова та голова сільської ради Олександр Шут з нагоди Дня захисника України вручили подяки військовослужбовцям і воїнам-інтернаціоналістам, а також нагородили школярів, що частували гостей свята гарбузовою кашею та шипшиновим чаєм.


Нагадаємо, Житомир став першим обласним центром в Україні, що скористався можливістю приєднати суміжну сільську громаду.


27 вересня депутати Житомирської міської ради ухвалили рішення про добровільне приєднання територіальної громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира. Рішення набирає чинності 1 грудня 2018 року.


Як повідомлялося раніше, 21 серпня 32 депутати Житомирської міської ради проголосували за схвалення проекту рішення Житомирської міської ради про добровільне приєднання територіальної громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира.

Вчора

Сторінки:
Нагору