БЕР
П'ятниця
29
08:58

Юлія Тимошенко: Ми вимагаємо публічного розгляду і затвердження меморандумів з МВФ

«Батьківщина» виступає з ініціативою публічного розгляду та затвердження в парламенті текстів меморандумів з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема, з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів і додала, що фракція «Батьківщина» внесе до парламенту відповідний законопроект. Юлія Тимошенко запропонувала наступний механізм ухвалення договорів з міжнародними фінансовими інституціями:

1. публічна презентація;

2. обговорення у Верховній Раді;

3. ухвалення прийняття проекту Верховною Радою;

4. підписання ухваленого парламентом документу президентом, прем’єр-міністром та головою НБУ.


Лідер партії «Батьківщина» висловила переконання, що Україні потрібна якісна співпраця з МВФ, а прозорість лише допоможе цьому процесу.


Також, Юлія Тимошенко зазначила, що наразі у Верховній Раді не ухвалюються потрібні для людей закони, натомість розглядаються лише лобістські законопроекти, спрямовані на збільшення обсягу корупції, яка руйнує державу. Зокрема, законопроект №1581-д про житлово-комунальні послуги, яким передбачається стягування майже 90% плати від завищених тарифів за тепло, навіть якщо люди за власний кошт побудували альтернативне джерело тепла для свого будинку або для своєї родини.


Лідер партії "Батьківщина" запропонувала взяти під контроль суспільства та розслідувати всі незаконні, корупційні заробітки на війні і нагадала про необхідність висловлення недовіри уряду Гройсмана. Відповідно постанову фракція "Батьківщина" вже декілька тижнів поспіль намагається зареєструвати попри постійний опір спікера Верховної Ради.


Юлія Тимошенко звернулась до голови парламенту Андрія Парубія з вимогою зареєструвати проект постанови про звільнення В.Гройсмана з посади прем'єр-міністра. Вона зауважили, що у випадку її нерестрації, фракція "Батьківщина" буде вимушена звернутися до суду.


Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що наслідком недолугої політики, яку проводять чинні президент, прем’єр-міністр, уряд і їхня більшість у Верховній Раді стало стрімке падіння рівня життя українців та входження України до десятки найбідніших країн світу.

Вчора

Сторінки:
Нагору