БЕР
Вівторок
19
11:29

​Володимир Зеленський: Ми високо цінуємо, що українсько-білоруський кордон залишається кордоном миру та співпраці

Білорусь залишається для України надійним партнером, який допомагає досягти миру на українській території, а українсько-білоруський кордон є кордоном миру та співпраці. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, виступаючи під час заключної частини Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у м. Житомирі.

«Наша співпраця була, є і, впевнений, завжди буде послідовною та конструктивною. Власне, так і повинно бути між друзями та найближчими сусідами», – зазначив Володимир Зеленський у своєму виступі.


Глава держави подякував Президентові Білорусі Олександру Лукашенку за змістовну й відверту розмову, яка, за його словами, ще раз засвідчила, що у них немає жодних закритих тем для обговорення.


«Ми дякуємо Білорусі й особисто пану Президенту за те, що в умовах російської агресії проти нашої держави українсько-білоруський кордон залишається кордоном миру та співпраці. Ми високо цінуємо це. Так само, як і надання Республікою Білорусь майданчика для перемовин Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на нашому українському Донбасі», – підкреслив Володимир Зеленський.


«Чудово, що Білорусь залишається для України надійним партнером, який допомагає досягти миру на території нашої країни. Території у кордонах, які визнані світовою спільнотою, де Крим і Донбас – це є і завжди буде Україна», – додав він.


Глава держави висловився за регулярне проведення такого українсько-білоруського форуму з метою зміцнення партнерства між двома країнами в усіх сферах – не тільки на рівні двох столиць, а й на рівні областей та окремих підприємств.


Президент привітав усіх учасників Другого форуму регіонів України та Білорусі й подякував організаторам з української та білоруської сторони за те, що, незважаючи на перезавантаження влади в Україні, ця «визначна подія у відносинах двох держав» відбулася.

Вчора

Сторінки:
Нагору