БЕР
П'ятниця
29
02:51

​Володимир Ширма: Ми живемо в епоху змін, проте єдине залишається незмінним – це учень і вчитель

У Житомирі 29 серпня відбулась традиційна підсумкова колегія управління освіти і науки обласної державної адміністрації, участь в якій взяли керівники районів, об’єднаних територіальних громад, начальники районних відділів освіти, керівники навчальних закладів, а також голова обласної ради Володимир Ширма, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, народні депутати України Володимир Арешонков та Володимир Литвин.

Навчальний 2016-2017 рік був охарактеризований управлінням освіти роком реформування галузі, оновлення освітніх можливостей та програми початкової школи, а також створення умов для рівного доступу дітей та молоді області до якісної освіти.


Як зазначила заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Липовецька, Житомирська область посідає третє місце в державі по створенню опорних шкіл. Загалом станом на сьогодні в області діє 30 опорних шкіл, з яких 19 шкіл знаходяться в об’єднаних територіальних громадах, а 11 - в районах. На оснащення опорних шкіл у 2017 році було виділено 44 мільйона гривень.


Також освітяни прозвітували про підготовку закладів освіти до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період. У поточному році було здійснено термосанацію 15 опорних загальноосвітніх шкіл та добудову і реконструкцію в трьох освітніх закладах. Завершено будівництво 2 загальноосвітніх кіл. Загалом на зазначені цілі було задіяно кошти у сумі 180 млн. грн., з яких 73,3 млн. грн. з бюджету ДФРР, 10,8 млн.грн субвенції з державного бюджету та 94 млн.грн з місцевих бюджетів усіх рівнів.


Окрему увагу під час колегії було приділено питанням інклюзивної освіти. Спільно з Житомирським державним університетом ім. Івана Франка та управлінням освіти і науки облдержадміністрації організовано українсько-італійський проект «Інклюзивна освіта в дошкільних навчальних закладах», завдяки якому вже інклюзовано 28 дітей.


Володимир Ширма привітав освітян області з новим навчальним роком та зазначив, що хоча ми і живемо у час змін, коли змінюються підходи до навчання, змінюється законодавча база, проте єдине залишається незмінним – це учень і вчитель. «Тому сьогодні ми всі на усіх рівнях робимо усе можливе, щоб забезпечити якомога комфортніші умови навчання нашої молоді та роботи вчителів», - запевнив голова обласної ради.

Вчора

Сторінки:
Нагору