БЕР
П'ятниця
29
14:51

​Геннадій Зубко: На Житомирщині йде реалізація спільних проектів з міжнародними організаціями

Результати впроваджених реформ в Україні мають ефект - нам повірили міжнародні партнери і донорські організації. Влада як на центральному рівні так і на місцевому домовляється про реалізацію на Житомирщині багатьох спільних проектів. Про це в ефірі ТК СК-1 заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Кошти від Світового банку в розмірі 40 млн.дол. на «Житомирводоканал», кошти від ЄБРР. За рахунок допомоги відбувається модернізація обладнання котелень, ремонт мереж, зменшення втрат і встановлення ІТП, які будуть регулювати температуру і зменшувати тариф на комунальні рахунки споживачів», - підкреслив Геннадій Зубко.


Також в 2017 році на Житомирщині, 10 соціальних закладів, зокрема дитячі садки та школи, будуть утеплені за рахунок допомоги від НЕФКО (Північна Екологічна Фінансова Корпорація). За рахунок проекту Швейцарського бюро співробітництва у співфінансуванні з місцевою владою Житомира на загальну суму – 15,1 млн швейцарських франків, відбудеться термомодернізація дитячих садочків та реконструкція котелень будинків з переведенням їх на альтернативне паливо. Проект наразі впроваджується.


«Міський голова Житомира спільно з міською радою розробив план і ці кошти вже залучені. Вони будуть надаватися тим, хто створив ОСББ та взяв будинок у своє управління. Також сьогодні хочу привітати Житомир зі створенням комунального підприємства по сонячній енергетиці, яке за допомогою уряду Словенії, побудує сонячні електростанції (10-ти мегаватні) на околиці Житомира. Фінансування передбачає 3 млн євро - грант плюс пільговий кредит на 6 млн євро», - зазначив Зубко.

Сторінки:
Нагору