БЕР
Вівторок
19
07:47

Володимир Арешонков: ​Нам усім треба «реформувати» себе

Парламентарій стверджує, що за всі роки незалежності на соціально – економічний розвиток в регіони України не спрямовувалось у вигляді субвенцій стільки бюджетних коштів, як в останні три роки.

- Це безпрецедентно. В Україні реально сьогодні зреалізувати будь - який інфраструктурний проект. Я стверджую це з усією відповідальністю. Треба лише бажання, тямущість, вміння комуні кувати та знайти людей, які допоможуть підготувати кістяк проекту за умови, якщо не вистачає знань і досвіду. Нам усім треба «реформувати» себе, зрозуміти, що все навколо змінюється дуже швидко, і нам потрібно встигати переформатовуватися під вимоги часу. Цього, на жаль, багато хто не розуміє і не хоче робити. Відповідно - це відображається на громаді, її можливостях і рівню життя людей, якщо представники владних повноважень не вміють і не можуть підлаштовуватись під виклики часу та забезпечувати вирішення соціально – економічних та побутових проблем на місцях, - констатує Володимир Юрійович.


Таку тезу нардеп висловив у рамках аналізу використання місцевою владою коштів, які надходять у Коростенський виборчий округ за його сприяння. Володимира Юрійовича непокоїть ситуація з освоєнням коштів. За його словами, сотні тисяч гривень повертаються до державної казни тому, що чиновники на місцях пускають процес на самоплив, не володіють ситуацією щодо темпів реалізації того чи іншого проекту: будівництва, реконструкції тощо. Недобросовісне і безвідповідальне відношення будівельних компаній, які звикли «економити», затягувати процес теж є однією з причин неосвоєння коштів.


«До всього треба докладати рук, енергії, контролювати і шукати можливості, а не причини, чому не реалізовано те, що вкрай потрібно для людей», - каже Арешонков. З його слів, в районах округу проведено ряд консультацій щодо розподілу чергової фінансової підтримки місцевим бюджетам у сумі 5 мільйонів гривень. Коростенський район отримає 1 млн 280 тисяч гривень, райцентр Коростень – 1 млн, об’єднана територіальна громада м.Олевська – 1, 300 тисяч грн., 1 млн – Овруцький район та 420 тисяч – Лугинський.


За попереднім розподілом ці кошти в основному буде спрямовано на енергозбереження об’єктів соціальної сфери, утеплення фасадів, заміну вікон, реконструкцію котелень, придбання меблів та комп’ютерів для закладів освіти.


Щодо остаточного розподілу та затвердження об’єктів фінансування сесіями місцевих рад читачів буде детально поінформовано.

Вчора

Сторінки:
Нагору