БЕР
П'ятниця
29
01:42

​Юлія Тимошенко: Не можна допустити проведення виборів на Донбасі під час війни

Юлія Тимошенко закликає українців об’єднатися, щоб не дати чинній владі провести вибори на Донбасі під час війни. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» в ефірі телеканалу «112 Україна». За її словами, у світі наразі говорять про те, що в Україні відбувається війна Росії проти нашої держави, а не АТО: «Проти нас воює російська армія, і цьому є безліч доказів».

Юлія Тимошенко висловила занепокоєння тим, що «ескалація питання про проведення виборів на окупованому Донбасі до завершення війни розпочалася з новою силою».


На її думку, категорично не можна допустити проведення виборів під час війни, оскільки це може призвести до того, що на ключові посади в місцевих органах влади прийдуть терористи, вбивці, підконтрольні РФ.


«Якщо українська влада погодиться проводити вибори під час війни, це означатиме, що ми втратили Україну. Тому що після реінтеграції такого Донбасу в Україну будуть проведені парламентські та президентські вибори, і вся Україна потрапить під повний і вже напіввійськовий контроль країни-окупанта. Якщо ми як народ хочемо мати свою країну, свою Батьківщину, землю, сьогодення і майбутнє, хочемо мати дітей в щасливій країні, нам всім потрібно об’єднатися, щоб не дати владі дозволити провести вибори на Донбасі, поки там йде війна», – заявила парламентар.


Лідер «Батьківщини» також переконана, що Президент України не вводить воєнний стан на Сході України і називає війну АТО, тому що він у певній змові.


Вона нагадала про статтю 106 Конституції України, згідно з якою в разі загрози військової агресії президент має вводити воєнний стан або на всій території, або на території, яка є під військовою агресією.


Окрім того, Юлія Тимошенко зазначила, що воєнний стан – це крок до миру: «Це не мобілізація, це не позбавлення людей прав, це абсолютний захист людей, можливість консолідувати всі ресурси».


Як зауважила лідер партії, якщо воєнний стан не вводиться, якщо території не оголошуються окупованими і не приймається закон про окуповані території, то весь світ сприймає це так, нібито Україна не визначила російську агресію проти нас як війну.

Вчора

Сторінки:
Нагору