КВІ
П'ятниця
19
23:21

Наталія Королевська: Пенсійний вік українців не повинен бути предметом торгу уряду на переговорах з МВФ

​Сьогодні в Україні жінки мають право вийти на пенсію в 57 років і 6 місяців. З 1 квітня, ця цифра складе 58 років, а, відповідно до закону, до 2021 року на пенсію жінки зможуть виходити, досягнувши 60 років.

Тема підвищення пенсійного віку або пенсійного стажу для українців є однією з основних на переговорах Уряду і Міжнародного валютного фонду для отримання Україною чергового траншу.


Необхідно встановити мораторій на підвищення пенсійного віку і стажу, тим самим захистивши українців і виключивши цю тему, як предмет торгу Кабміну при переговорах з МВФ. Про це заявила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, опозиційний віце-прем'єр-міністр Наталія Королевська.


«Практично щодня з'являється інформація про те, що МВФ вимагає від України підняти пенсійний вік або пенсійний стаж для громадян України, і наш уряд з цим погоджується. Це неприпустимо - пенсійний вік і стаж українців не повинен бути предметом торгу на переговорах Кабміну і МВФ. Ми зареєстрували законопроект, яким вимагаємо встановити мораторій, і вже сьогодні припинити будь-які спекуляції або розмови на тему підвищення пенсійного віку і пенсійного стажу - зараз жінки мають право вийти на пенсію в 57 з половиною років, і необхідно зробити все, щоб в бік збільшення ця цифра більше ніколи не змінювалася.


У цьому питанні необхідно зайняти чітку державницьку позицію - кого захищає Україна, інтереси своїх громадян чи інтереси МВФ. Я вважаю, що відповідь тут очевидна. Необхідно проводити якісну соціальну політику - підняти мінімальну пенсію, для початку до 3000 гривень і перестати лякати людей своїми неадекватними нововведеннями», - заявила Наталія Королевська.

Сторінки:
Нагору