БЕР
П'ятниця
29
15:56

Василь Невмержицький: ​Перспективний план вже охоплює всю територію області, щоб громади могли далі об’єднуватися

Проект Перспективного плану, який охоплюватиме об’єднаними громадами 100% території Житомирщини, потрібен для того, аби громади могли далі об’єднуватися, приєднувати до себе території, але він не є догмою і може змінюватися у процесі формування громад. На цьому наголошує директор Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький.

«Перспективний план – це той документ, який є своєрідною дорожньою картою подальшого створення громад. Проект плану, який будуть розглядати і затверджувати депутати на сесії обласної ради, вже охоплює об’єднаними громадами 100% території області. Об’єднуватися громади повинні відповідно до Перспективного плану, але це не значить, що громади вже примусово затверджені. За необхідності у Перспективний план можуть вноситися зміни, що ми робили вже неодноразово», – зазначив Василь Невмержицький.


Також він додав, що не лише у процесі формування Перспективного плану, але і під час засідання робочої групи, яка затверджувала його, вносилися зміни, прислухалися до думки громадськості.


«Тим жителям, сільським головам, у кого виникали інші бачення щодо об’єднання громади, ми запропонували подати відповідні документи до засідання президії обласної ради, яка відбулася 23 липня», – сказав Василь Невмержицький.

Сторінки:
Нагору