БЕР
Вівторок
19
05:22

​Марія Місюрова: Понад 134 тисячі житомирян уклали декларації з лікарями

Понад 134 тисячі житомирян вже уклали декларації з лікарями первинної ланки надання медичної допомоги. Про це, звітуючи про роботу управління охорони здоров’я міської ради, під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради розповіла Марія Місюрова. Марія Місюрова поінформувала про реалізовані проекти у 2016 – 2017 роках.

Очільниця управління охорони здоров’я наголосила, що основним завданням управління є організація надання медичної допомоги населенню в закладах охорони здоров’я міста.


У рамках реалізації заходів міської програм розвитку охорони здоров’я на 2016-2017 роки було реалізовано багато проектів. Зокрема, у рамках проекту «Невідкладна медична допомога», метою якого є забезпечення якісного обстеження пацієнта та скорочення часу його перебування у приймальному відділенні, у 2016 році придбано сучасне діагностичне та лабораторне обладнання для приймальних відділень міських лікарень на загальну суму 15,3 млн грн. На закупівлю обладнання за цим проектом було витрачено 14,55 млн грн. з державного бюджету та 0,738 млн грн з міського бюджету. Крім того, за співфінансуванням з державного (400,0 тис грн) та міського (376,0 тис. грн) бюджетів у 2016 році проведений капітальний ремонт приймального відділення стаціонару Центральної дитячої міської лікарні.


«Завдяки проведеній роботі вдалося забезпечити якісне обстеження пацієнта, скоротити середній термін його перебування у приймальному відділенні до 40 хвилин, зменшити відсоток розходжень діагнозу при госпіталізації та заключного клінічного діагнозу до 2,6%», - розповіла Марія Місюрова.


З метою наближення первинної медичної допомоги до пацієнта у Житомирі створюються амбулаторії сімейного лікаря. Так, наприкінці 2016 року було відкрито амбулаторію сімейного лікаря за адресою: вул. Корольова, 46. У жовтні 2017 року відкрито амбулаторію сімейного лікаря за адресою: вул. Героїв Десантників, 23. У червні відкрито амбулаторію за адресою: вул. Старочуднівська, 12/77, на реконструкцію приміщень витрачено 1,8 млн грн. Завдяки cучасному оснащенню амбулаторій, мешканці міста мають змогу отримувати первинну медичну допомогу в гарних, комфортних приміщеннях недалеко від місця проживання.


У 2017 році запроваджено проекти «Поліклініка без черг» та «Оцінка якості обслуговування», за якими пацієнти можуть самостійно записатися до лікаря та оцінити його роботу за допомогою мобільних додатків. Також аптечні заклади та міські заклади охорони здоров’я активно долучились до впровадження урядової програми «Доступні ліки» та до реімбурсації препаратів інсуліну.


Також у Житомирі розпочато реалізацію проектів «Протидія поширенню онкологічних захворювань» , «Малоінвазивна хірургія», «Розвиток медичних послуг з підтримки материнства та дитинства у м. Житомирі».


«Мета проекту «Протидія поширенню онкологічних захворювань - діагностування патологічних змін на ранніх стадіях. В рамках цього проекту для міських лікарень було придбано діагностичне обладнання, а саме рентгенівські апарати, кольпоскопи, відеоколоноскопи, дитячий відеогастроскоп, датчики до апарату ультразвукової діагностики, проведено інформаційну кампанію з питань профілактики та раннього виявлення раку молочної залози та раку шийки матки серед населення міста «Стоп рак» Завдяки проекту «Малоінвазивна хірургія», що спрямований на збільшення кількості оперативних втручань, що здійснюються за допомогою малоінвазивних методів, для Центральної міської лікарні № 1 та Центральної міської лікарні № 2 було придбано, відеолапароскопічні системи, електрохірургічні апарати, ультразвуковий дисектор та інше обладнання», - розповіла начальник управління охорони здоров’я.


Також вона повідомила, що з метою створення умов для надання жінкам належної медичної допомоги, в тому числі при пологах, здійснення моніторингу вітальних функцій новонароджених та, за необхідності, проведення інтенсивного лікування немовлят було придбано обладнання (реанімаційна система для новонароджених, апарат ультразвукової діагностики експертного класу, інкубатор закритого типу для інтенсивної терапії глибоко недоношених новонароджених, наркозно-дихальний апарат, ліжко акушерське,операційний світильник).


Упродовж 2016-2017 років найбільшу кількість капітальних ремонтів було проведено у Центральній дитячій міській лікарні на загальну суму понад 4,0 млн грн. Відповідні роботи були проведені у філіях «Крошня», «Корбутівка» (вул. Чуднівська, 129-а), філії по вул. Лесі Українки, 4, частині дитячої поліклініки Богунського району. Ремонтні роботи також було здійснено в лор- та педіатричному відділеннях стаціонару.

Вчора

Сторінки:
Нагору