БЕР
Вівторок
19
10:05

​Сергій Крамаренко: Реформа децентралізації дає потужний поштовх для розвитку громад

В Ушомирській ОТГ 6 вересня відбувся семінар на тему: «Успішні практики формування освітньої мережі, організація громадської безпеки населення в ОТГ», участь в якому взяв перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, голови та представники ОТГ та керівництво Національної Поліції.

Учасники заходу поділились успішним досвідом, обговорили проблеми з формування освітньої мережі та налагодили зв'язки для подальшої співпраці між ОТГ області у сфері управління освітою. Спеціалісти Ушомирської ОТГ ознайомили учасників заходу з організацією соціального захисту, в тому числі надання соціальних послуг населенню в громаді.


У семінарі також взяли участь представники Національної поліції в Житомирській області, які проінформували про завдання та можливості для органів місцевого самоврядування в процесі реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Нагадаємо, даний проєкт почав діяти з 29 травня 2019 року. Його планують реалізувати у два етапи. У 2019 році залучать 802 ОТГ, у 2020-му – всю територію країни.

«Реформа децентралізації дає потужний поштовх для розвитку громад. Сьогодні ми бачимо, як розвиваються ОТГ, їх ініціативність та бажання змін вражають. Реформа децентралізації одна з найуспішніших в країні. Чудово, що голови громад розуміють її важливість та необхідність. Житомирщина вже два роки є лідером по втіленню реформи. Сподіваюсь ми ще не раз почуємо про успішні реалізації проєктів у нашій області. Начасі, зокрема, є проєкт «Поліцейський офіцер громади» - гарна ініціатива», - зауважив Сергій Крамаренко


У Житомирській області планується реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади» для 35 ОТГ.

Вчора

Сторінки:
Нагору