БЕР
П'ятниця
29
02:39

​Ірина Ярмоленко: Рішенням депутатів Житомирської міської ради ми утворили депутатську групу «Рівні можливості»

Це питання назрівало давно. І через медіа, які без етики звертали увага на роботу депутаток, і через політичні дискусії в залі, і через невідповідність стандартам збалансованості певних рішень. Вінниця, Харків, Одеса, Хмельницький - одні з перших міст, які підхопили світовий тренд, а саме рівні можливості для всіх членів суспільства.

Я вважаю своє місто прогресивним, наш міський голова в п'ятірці іноваторів за рейтингом УП(прошу проголосувати за моє місто), наша рада одна з перших почала працювати за програмно-цільовим методом, визначати KPI (і ми покажемо результат для прикладу в програмі "Ефективне місто" вже найближчим роком). Тому я не могла стояти осторонь, і запропонувала підтримати гендерний курс, який закріплений в Угоді про Асоціацію з ЄС, за яку ми вийшли на Майдан у 2012 році, і яку підписали в 2014.


У 2017 році перша леді провела великий гендерний форум. І вже зараз все більше людей починає розуміти, що гендерний баланс - це не про жінок, це насправді про інфраструктуру, економіку, про кожну програму нашого міста, про нашу країну.


В нашій групі на ранок було сім депутатів, четверо з яких чоловіки (вчителі, викладачі університетів, підприємці), вже під вечір до нас приєдналися ще двоє представників депкорпусу.


У нашої групи є положення, є чітка мета та завдання, ми вже зосередили увага профільного Управління про бажання співпраці, а також про те, що при групі буде утворена експертна рада, в яку ми запрошуємо фахівців. І я прошу писати в "Месенджер" бажаючих приєднатися до розбудови нашого громадянського суспільства.


Цей пост, зокрема, і про подяку за натхнення та впевненість кожному дотичному до даного рішення.


А це і Светлана Ходакова, яка вела перемовини щодо важливості даного питання, і Maria Mezentseva, яка познайомила з помічником Євродепутата і надала відповідну документацію, і про Flavio Facioni, який дав практичні поради, як це працює в Європі, і з чого варто починати. І усім, усім, усім депутатам, хто тепер працюватиме над цим питанням

Вчора

Сторінки:
Нагору