БЕР
П'ятниця
29
01:59

Ігор Гундич: Роками бюджет Житомирщини недоотримував мільйони гривень через безлад у оренді ставків

​На Житомирщині стартує масштабна інвентаризація ставків. Відповідне розпорядження «Про інвентаризацію водних об’єктів та їх гідротехнічних споруд….» підписав сьогодні, 24 лютого, голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Роками бюджет Житомирщини недоотримував мільйони гривень через безлад у оренді ставків. Інвентаризація цих об’єктів дозволить збільшити надходження до бюджету області у 7-10 разів у порівнянні з нинішніми платежами. Водні об’єкти надаватимуться в оренду публічно і прозоро», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.


Згідно із документом, до 4 квітня 2017 року буде проведена інвентаризація ставків, гребель та водоскидних споруд із фотофіксацією та відповідними актами. Ці заходи необхідні для того, аби визначити перелік водних споруд, які перебувають в оренді і які використовуються недобросовісно, самовільно і без погоджень, внаслідок чого бюджет області недоотримує серйозні кошти.


Інвентаризацію проводитимуть спеціальні комісії, які працюватимуть у кожному районі. Крім того, голови РДА мають «визначити перелік гідротехнічних споруд, які не мають власника, та вжити заходів стосовно оформлення на них правовстановлюючих документів відповідно до вимог чинного законодавства».


До 25 квітня 2017 року управління екології та природних ресурсів ОДА матиме базу водних об’єктів у комплексі із земельними ділянками водного фонду та фотографіями ставків.

Вчора

Сторінки:
Нагору