БЕР
Вівторок
19
09:02

Юлія Тимошенко: Тримаймося за землю, як за найбільший скарб

Партія ВО «Батьківщина» планує провести в Україні народний референдум, під час якого зібрати щонайменше 10 мільйонів підписів проти продажу сільськогосподарської землі. Наразі вже мають ініціативну групу - 10 тисяч осіб, які готові займатися збором підписів, тож закликають українців заявити публічно про свою позицію щодо розпродажу національного багатства – землі.

Про це під час робочого візиту в Житомир 1 червня повідомила лідер партії Юлія Тимошенко. Вона також пояснила, що подібні зустрічі пройдуть у всіх регіонах країни. Збір підписів – це наступний крок після заборони проводити Всеукраїнський референдум офіційно.


«Суддя Конституційного суду, залежний від Адміністрації Президента, маріонетка в руках посадовців, підписав Ухвалу, якою заборонив 42 мільйонам українців прийти на Всеукраїнський референдум. Це тест на те, яке у нас правосуддя і як в країні ставляться до думки людей, - відзначила Юлія Тимошенко. - Ми розуміємо, що Центрвиборчком не пропустить цей референдум, тому хочемо підняти Україну на народний референдум. Ми не питаємо проводити нам референдум чи ні, ми питаємо людей, чи хочуть вони дозволити продаж сільськогосподарських земель. Ми маємо консолідувати людей, щоб не дати таким чином знищити Україну. Це армія, яка захищатиме національні інтереси в тилу.


Чи готові українці позбавляти себе товару, який у світі вже не виробляється? Кому готові і чи готові взагалі продати свою землю за безцінь? Бажаючих купити українську землю сьогодні багато. Звичайно, політики з телеекранів переконуватимуть, що продаж землі – це наше все. У світі вже давно держава скуповує землю в людей і лише в Україні доводиться захищати право керувати своєю землею та розпоряджатися нею, аби вона не потрапила до рук аграрної мафії».


У контексті цього лідер «Батьківщини» нагадала, що у ВРУ депутати БПП внесли законопроект щодо продажу землі. Разом з тим, до Конституційного суду надійшла заява від деяких депутатів «Самопомочі», «Радикальної партії», БПП і «Народного фронту» щодо відміни мораторію на продаж землі в Україні.


Такі дії Тимошенко вважає злочинними. Каже, що у цих політичних сил є більшість, щоб приймати закони, тим паче, що частина «народних обранців» накопичили у своїх руках великий обсяг земельних ресурсів і лише чекають, коли зможуть це все скупити в людей.


«Більше 70 % території України займають сільськогосподарські землі - 42 мільйони га. У людей цю землю вже купують. Дають 600-700, максимум тисячу доларів. У Європі за один гектар землі такої якості сплачують 70 тисяч доларів, - додає під час прес-конференції в Житомирі Юлія Тимошенко. – Українців грабують і хочуть цей процес узаконити. Ми не можемо цього допустити. Треба триматися за землю, як за національний скарб. Не вірити пропаганді, обіцянкам, а вірити реальним цифрам, шукати шляхи для розвитку, дивитися в майбутнє. Ринкова ціна сільськогосподарської землі в Україні на сьогодні – 3, 5 трильйони євро. ВВП країни - 90 мільярдів доларів. Тобто, продаж землі дасть нам ВВП за 40 років. І що далі? Наша стратегія – фермерський уклад аграрного комплексу. Це 2,5 мільйони фермерських господарств, які ми маємо побудувати, це сільськогосподарська земля, яка має бути віддана в оренду фермерам довгостроково. Це абсолютно інша податкова система – єдиний посильний податок на 1 га землі для фермерських господарств, і це лояльна кредитна політика для фермерів. Ніякої мови про продаж землі і бути не може. Нам треба захистити наше право бути господарями у власній державі. Ми йдемо до людей, щоб пояснити, що можемо втрати. Віримо, що разом переконаємо нинішніх політиків не робити трагічні та історичні помилки».


Юлія Тимошенко відзначила, що над Україною нависла велика загроза, пов’язана з намірами влади будь-що продати сільськогосподарську землю. «Батьківщина», об’єднавшись з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України, вже зібрала більше 600 тисяч підписів тих, хто проти продажу.


Також Юлія Володимирівна додала, що, окрім підписів, у бланках зазначають паспортні дані, адресу і номер телефону.


«Дякую тим, хто збирає підписи. Дякую тим, хто долучається до нашого народного референдуму і ставить свій підпис. Команда «Батьківщини» об’їде всю Україну та об’єднає людей у супротиві проти продажу сільськогосподарської землі», - звернулася Тимошенко.


За її словами, шукатимуть союзників і серед парламентарів. Особливо сподіваються на співпрацю із депутатами-мажоритарниками, адже їм дивитися в очі селян, яких так зухвало нині намагаються обікрасти.

Вчора

Сторінки:
Нагору