БЕР
Вівторок
19
09:14

​Сергій Сухомлин: У нас хороші результати реформи первинної ланки медицини, і ми готові крокувати далі

Про успіхи впровадження медичної реформи у Житомирі розповів очільник міста Сергій Сухомлин 24 квітня під час Міжрегіональної наради з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування з 2020 року за участі заступника міністра охорони здоров‘я України Павла Ковтонюка.

«Наше місто дуже активно підхопило напрям реформування медицини. Насправді побудувати якісну медицину набагато важче ніж побудувати ТЕЦ, адже всі зміни в цій сфері дуже гостро сприймаються суспільством. Проте, ми маємо хороші результати реформи первинної ланки медицини, і готові крокувати далі до якісних медичних послуг», - сказав Сергій Сухомлин.


Основними напрямами реалізації завдань трансформації системи охорони здоров’я він назвав розвиток сімейної медицини (створення Центру первинної медико-санітарної допомоги), створення єдиного медичного інформаційного простору (комп’ютеризація медичних закладів), автономізацію закладів охорони здоров’я та реалізацію програм реімбурсації.


«Завдяки підтримці депутатського корпусу з 2016 року у Житомирі було відкрито три амбулаторії сімейного лікаря. З лікарями Центру ПМСД пацієнтами укладено понад 214 тис декларацій, а це 80% від загальної чисельності населення м. Житомира», - додав міський голова.


Крім того, з 1 жовтня 2018 року Центром ПМСД укладений договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення та змінено механізм фінансування діяльності Центру та оплати праці медичних працівників.


В усіх амбулаторіях Центру ПМСД запроваджено систему оцінки якості обслуговування Revizion. З отриманої кількості відгуків 92% позитивних, 8% негативних.


Нагадаємо, міський голова пояснив механізм нарахування заробітної плати лікарям.

Вчора

Сторінки:
Нагору