БЕР
П'ятниця
29
01:54

​Ірина Суслова: Україні потрібне нове законодавство про звернення громадян

На цьому народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Ірина Суслова наголосила під час першого засідання робочої групи щодо реформування діючого законодавства у сфері звернень громадян. ЇЇ мета – розробка концепції нового закону, який допоможе налагодити ефективний діалог між представниками державної влади та громадянами.

У засіданні, зокрема, взяли участь представники Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури, Мін’юсту, Державної судової адміністрації, Вищого адміністративного суду, Омбудсмена та представники громадськості.


«Більшість фахівців переконані, що Україні потрібне нове законодавство про звернення громадян. Діюча система комунікації між громадянами та владою дає суттєві збої. Люди часто не отримують відповіді по суті, їхня проблема не вирішується, а ніби м’ячик для пінг-понгу перекидається з однієї установи до іншої. У відчаї громадяни бомбардують зверненнями вищі установи державної влади, в тому числі, й народних депутатів. Їх обсяг з кожним роком збільшується й не дає можливості надавати усім вичерпну відповідь», – наголосила Ірина Суслова.


За її словами, Закон «Про звернення громадян», який діє з 1996 року, вже змінювали 14 разів, проте, він лишається типовим пострадянським законодавчим актом, який несе в собі усі недоліки радянської моделі відносин влади та держави.


«Зокрема, він регулює не лише порядок звернень громадян, але й громадських організацій та приватних підприємств. Також закон стосується різних за своєю суттю документів (пропозицій, заяв, скарг). В умовах збільшення кількості цих документів, страждає якість зворотного зв’язку з боку чиновників»,- повідомила Ірина Суслова.


Вона висловила впевненість, що діяльність робочої групи із розробки нового законодавства щодо звернень громадян буде продуктивною.


«Вже перше засідання показало, що діалог буде конструктивним та результативним. Приємно, що разом зібрались знавці справи, а не політики-популісти. Саме в таких умовах й створюються дійсно вартісні законопроекти, які змінюють державу на краще», – переконана Ірина Суслова.

Вчора

Сторінки:
Нагору