БЕР
Вівторок
19
16:01

​Анжеліка Лабунська: Влада перетворює вибори в ОТГ на політичну гру

Рішення ЦВК про скасування виборів в Романівській ОТГ на підставі рішення Романівського райсуду й постанова Окружного адміністративного суду Києва що фактично унеможливлює проведення виборів у Вчорайшенській і Вільшанській об’єднаних територіальних громадах, є політичним замовленням.

Про це заявила голова Житомирської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська, коментуючи рішення ЦВК й ухвалу суду про забезпечення адмінпозову народного депутата Артема Вітка до Мінрегіонбуду і 34 місцевих рад про зупинення дії рішень самоврядних органів про добровільне об’єднання в ОТГ.


«Влада боїться, що під час президентської виборчої компанії українці побачать реальну картину підтримки «Батьківщини» серед виборців Житомирщини в новостворених ОТГ. Саме тому, завдячуючи псевдореформі судової системи, під надуманим приводом суди унеможливлюють, а ЦВК скасовує, вибори в тих громадах, де дуже сильні політичні позиції має ВО «Батьківщина», – зазначила Анжеліка Лабунська.


За словами лідера партійців Житомирщини, влада використовує реформу децентралізації для маніпулювання настроями людей, намагаючись зберегти шанси чинного президента на другий строк.


Анжеліка Лабунська нагадала, що саме в Окружному адміністративному суді Києва вже протягом двох років розглядають позов лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко до Кабміну і НКРЕКП про незаконність підвищення ціни на газ, тарифів на централізоване опалення й водопостачання.


«І чомусь не одному судді не прийшло в голову ухвалити постанову про забезпечення адміністративного позову Юлії Тимошенко шляхом припинення дії постанов Кабміну і НКРЕКП», – цитує Анжеліку Лабунську прес-служба Житомирської обласної «Батьківщини».

Вчора

Сторінки:
Нагору