БЕР
Вівторок
19
06:30

​Ігор Гундич: За 2 роки на Житомирщині побудуємо 35 амбулаторій з житлом для лікарів

Впродовж 2 років у селах Житомирщини планують побудувати 35 амбулаторій з житлом для лікаря. Ще декілька амбулаторій будуть реконструйовані. На цьому наголосив голова ОДА Ігор Гундич.

«Будівництво нових та реконструкція сільських амбулаторій – це ініціатива Президента України Петра Порошенка. На це Житомирська область отримала понад 156 млн грн субвенції. Програма будівництва амбулаторій у селі працюватиме 2 роки. За цей час ми також оснастимо амбулаторії новим обладнанням та закупимо автомобілі», – зазначив Ігор Гундич.


Керівник області підкреслив, що пропозиції до мережі амбулаторій у сільській місцевості зібрали з усіх районів та громад області. Для того, щоб мережа була зручною для пацієнтів, до вже наявних амбулаторій додали нові.


«Протягом 2018-2019 рр. плануємо збудувати 35 амбулаторій на 1-2 лікаря з житлом. Обрали саме такий варіант, тому що зрозуміло, що можна мати гарну амбулаторію, але лікарю не буде де жити і відповідно не буде кому працювати. Також плануємо збудувати декілька амбулаторій на 7 лікарів і реконструювати ще 8 амбулаторій», – підкреслив голова ОДА.

Вчора

Сторінки:
Нагору