КВІ
Субота
20
15:25

​Сергій Сухомлин: За два роки Житомир залучив 2,5 мільярди інвестицій

Житомир залучив близько 2,5 мільярди гривень по грантовим і кредитним програмам на енергозбереження та інфраструктуру за останні два роки. З них 550 мільйонів – грантові кошти.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Мер наголосив на тому, що уряд Швейцарії надав Житомиру 15 мільйонів євро на термомодернізацію дитячих садочків та будівництво ТЕЦ на біопаливі. Словенці надали грант на 3 мільйони євро та кредит на 6 мільйонів на будівництво комунальної сонячної електростанції потужністю у 10 Мегават. Це дасть змогу збільшити надходження до бюджету в 1,6 – 1,7 мільйони гривень у рік.


«Бюджет розвитку міста Житомира складає приблизно 350 мільйонів гривень. Це досить невелика сума для міста з 260-ти тисячним населенням. Але з таким бюджетом за минулий рік у Житомирі поміняли застаріле зовнішнє освітлення на 5300 світлодіодних ліхтарів. Наступного року ми плануємо поміняти 8 тисяч ліхтарів. Цього року ми запустили електронний квиток у транспорті. Ми стали третім містом у Європі, яке запустило таку систему у наземному транспорті», - підсумував Сергій Сухомлин.


Житомирський міський голова також сподівається, що на найближчому засіданні Асоціації міст України буде знайдено компроміс з Кабміном та мерами міст щодо врахування інтересів місцевих громад при формуванні бюджету на наступний рік.


«Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, як колишній міський голова міста Вінниця, дуже добре знає, що таке місцеві бюджети. Переконаний, що на засіданні Асоціації міст України ми знайдемо компроміс у формуванні держбюджету на наступний рік, враховуючи потреби та видатки місцевих громад», - сказав мер Житомира.

Вчора

Сторінки:
Нагору