КВІ
П'ятниця
19
14:00

​Сергій Пашинський: Заклики до зменшення бюджету Міноборони – це державна зрада

Заклики до зменшення фінансування Міністерства оборони під час російської військової агресії є, як мінімум, державною зрадою. Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський на засіданні Погоджувальної ради.

"Останні декілька місяців звучить така фраза: давайте припинимо фінансування армії, тому що там усе розкрадають. Таке можуть говорити або агенти Кремля, або ж люди, які жодного разу на власні очі не бачили стану речей в ЗСУ в 2014 та в 2017 роках", - зазначив Сергій Пашинський.


За його словами, під час обговорення проблем в лавах ЗСУ серед депутатів найгострішим питанням було те, чому українські бронетанкові заводи шиють погану форму для солдатів. "Оце було найрезонансніше питання", - сказав Пашинський.


Він додав, що корупція в армії існує, проте її виявляють і з нею боряться.


"Але слухати те, що ми повинні зменшити бюджет Міноборони, тому що так Путіну хочеться, і дуже гарно звучить – це державна зрада, як мінімум", - наголосив представник "Народного фронту".


"В минулому році оці так звані борці з корупцією за хабарі, отримані в онищенків та курченків, провалили ухвалення закону про спецконфіскацію", - заявив Сергій Пашинський.


"Ми не виконали програми підвищення обороноздатності в минулому році, в цьому році ми були змушені скористатися не дуже зручним для держави інструментом – державною гарантією, і зараз оборонні заводи фінансуються під державні гарантії державними банками", - повідомив він.


Вчора

Сторінки:
Нагору