БЕР
П'ятниця
29
12:49

​Ігор Гундич: Житомирщина має всі шанси стати областю, яка першою пройде процес децентралізації

Житомирщина займає 1 місце серед областей за охопленням території області об’єднаними громадами та має всі шанси першою пройти процес децентралізації. Про це сказав сьогодні, 26 лютого, голова облдержадміністрації Ігор Гундич під час звітної прес-конференції.

«Сьогодні ми – лідери в децентралізації. І це підтвердив Президент. Нині 60% площі Житомирщини – це ОТГ. Ми поставили планку – бути лідерами у цій реформі і повинні тримати її. Житомирщина має всі шанси стати областю, яка першою пройде процес децентралізації», – сказав Ігор Гундич.


Керівник області додав, що 46 громад, які об’єдналися, показують іншим територіям, що таке жити із фінансовим ресурсом, який виріс у 7 разів, що таке самостійно управляти своїми коштами і відбудовувати об’єкти, утеплювати школи, ремонтувати дороги, встановлювати освітлення.


«155 млн грн отримали громади Житомирщини на розвиток інфраструктури у 2017 році. 134,9 млн грн отримала Житомирщина на реалізацію проектів із ДФРР. Із 33 проектів 18 – в ОТГ. Це підкреслює, що і тут об’єднані громади мають пріоритет. Кожен реалізований проект, кожна утеплена лікарня чи школа, відкритий садочок, відреставрований об’єкт – це символи змін, які відбуваються у нашій області і нашій державі у рамках реформи децентралізації», – додав Ігор Гундич.


У минулому році завдяки підтримці Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка та рахунок коштів ДФРР вдалося відреставрувати Бердичівський театр на Європейській, який був там 100 років тому, реконструювати Олевську гімназію та Ємільчинську ЗОШ №1, утеплити Хорошівську та Гришковецьку гімназії, встановити вуличне лед-освітлення у Високівській ОТГ, а також населених пунктах Житомирського та Черняхівського районів, встановити станцію знезалізнення питної води та водогінні мережі у Краснопільській ОТГ, провести реконструкцію амбулаторії в Довбиській ОТГ, а також розпочати низку проектів, які будуть завершені цьогоріч.


У 2018 році Житомирщина реалізує ще більше «символів змін», адже отримала ще більші можливості із ДФРР – 228 млн грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору