БЕР
Вівторок
19
07:59

​Ігор Гундич: Житомирщина залишається лідером у реформі децентралізації

Житомирщина продовжує лідирувати у впровадженні реформи децентралізації та займає перше місце у рейтингу областей України щодо формування об’єднаних територіальних громад. Такі дані опублікував Мінрегіон за результатами щомісячного моніторингу процесу децентралізації.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зазначає: «Тримаємо планку – 1 місце в реалізації головної реформи держави. Приємно, що наша область залишається в лідерах у впровадженні ініційованої Президентом України децентралізації. Переконаний: сьогодні реформа набрала незворотньої сили, що безумовно, радує».


Рейтинг щодо формування ОТГ включає п’ять параметрів: кількість ОТГ, площа покриття ОТГ території області, кількість територіальних громад, що об’єднались, кількість ОТГ з чисельність менше 5 тис., відсоток охоплення області за перспективним планом.


В області створено 45 громад, які отримали цього року субвенцію на розвиток інфраструктури у розмірі 164,7 млн грн – це найбільший обсяг коштів серед областей України.


Крім цього, за площею покриття ОТГ території області Житомирщина займає 2 місце. Наразі на Житомирщині лише один район Ружинський, де не створено жодної громади. Проте у населених пунктах вже пройшли громадські обговорення і вже найближчим часом і тут з’явиться перша ОТГ.


Нагадаємо, що Житомирська область знаходиться у трійці областей із найвищими темпами зростання фактичних надходжень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у місцеві бюджети.

Вчора

Сторінки:
Нагору