БЕР
Вівторок
19
13:04

Ігор Гундич : Житомирська область стала першою, яка почала рух в напрямку деінституалізації

21 березня, Житомирську область з робочим візитом відвідують дружина Президента України Марина Порошенко та Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Адже саме Житомирщина є першою областю, яка розробила і почала впроваджувати регіональний план деінституалізації. Голова ОДА Ігор Гундич висловив вдячність Марині Порошенко за те, що займається таким важливим питанням, як розвиток наших дітей.

«Держава вперше за історію України повернулася обличчям до тих дітей, проблеми яких намагаємося вирішувати. Рік назад під час зустрічі з фондом Lumos я багато переосмислив, чітко зрозумів, що потрібно робити. Тому Житомирська область стала першою, яка прийняла програму та рух в напрямку деінституалізації. В інтернатних закладах області перебуває 2 тисячі 600 дітей, з яких 94% мають своїх батьків. Ці діти повинні мати умови наближені до сім’ї», – зазначив Ігор Гундич.


Керівник області також додав: «Ми крок за кроком рухаємося до того, щоб максимально оптимізувати інтернатні заклади. Коли кожен буде думати не про свою роботу, працевлаштування, не про свої інтереси, а виховання цих дітей, про те, що потрібно надати їм сім’ю – ми зможемо і за п’ять років оптимізувати велику кількість закладів області. Мова не про закриття інтернатів, а про цих дітей, про повернення їх до умов сімейного виховання. Сьогодні ми зможемо зробити багато для цих дітей, а вони зроблять багато для нашої держави».


Нагадаємо, що Марина Порошенко сьогодні у Житомирі взяла участь у тренінгу з комплексного оцінювання інтернатних закладів для працівників галузей освіти, медицини та соціальних служб.


Микола Кулеба під час тренінгу відзначив: «Житомирська область стала першою, яка розробила і затвердила план деінституалізації. Маємо вказівник, куди рухатися. Зрушення, які вже відбуваються, неймовірні та невідворотні. Багато ще потрібно пройти, але вагомий і сильний початок вже відбувся».

Вчора

Сторінки:
Нагору