БЕР
Вівторок
19
05:51

​Олексій Ясюнецький: Житомирська ОДА звернеться до органів місцевого самоврядування щодо забезпечення пільгового проїзду пасажирів

Житомирська ОДА підготує звернення до органів місцевого самоврядування, аби ті передбачили видатки для забезпечення пільгового перевезення населення області. Про це сказав сьогодні, 1 червня, заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький під час засідання комісії з питань безпеки руху.

«Ми підготуємо звернення до органів місцевого самоврядування, щоб вони передбачили видатки на пільгове перевезення пасажирів. Держава встановила пільги, тому потрібно це виконувати. Об’єднані громади зараз мають чималі власні бюджети, а тому повинні укласти договори із перевізниками щодо відшкодування вартості проїзду пільговиків. Це має бути виконано і люди не мають страждати. У іншому випадку, ми будемо вживати заходів як по відношенню до органів місцевого самоврядування, так і по відношенню до перевізників», – сказав Олексій Ясюнецький.


Наразі в області на пільговий проїзд мають право 95 тис. осіб.


Порядок відшкодування пільгового проїзду покладений на органи місцевого самоврядування. Вже передбачили відповідні видатки 23 ОТГ на загальну суму 9 млн грн та 28 сільських і селищних рад на загальну суму 3,1 млн грн.


Відповідно до звернення, яке готує Житомирська ОДА, органи місцевого самоврядування на найближчих сесіях мають прийняти рішення щодо виділення коштів.


Також на засіданні Службі автомобільних доріг у Житомирський області встановили дедлайн – до 11 червня облаштувати 3 майданчики для вагових комплексів.

Вчора

Сторінки:
Нагору