БЕР
Вівторок
19
12:23

​Сидір Кізін: Життя Любарського району залежить від виважених і вчасних пропозицій та рішень місцевих депутатів спільно із громадою

31 травня 2017 року очільник Житомирського обласного осередку ВО «Свобода», голова фракції ВО «Свобода» обласної ради Сидір Кізін взяв участь у засіданні сесії Любарської районної ради.

Свободівець проінформував громаду селища, що за зверненням до нього депутата від ВО «Свобода» Любарської райради Михайла Крушельницького з обласного бюджету було виділено 23 тисячі гривень Любарській гімназії №1 (на придбання мультимедійного проектора, класної дошки, навушників) та 15 тисяч гривень – Любарському дитячому садочку (також на придбання мультимедійного проектора).


На сесії були розглянуті питання, зокрема, щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села й мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.


«Колись із свободівцями пікетували цю райраду з вимогою втрутитися в ситуацію із штучним заниженням закупівельних цін на молоко. Дійшло до бійки і арешту наших активістів. Сьогодні ситуація вже інша: депутати райради прийняли на сесії звернення від імені цього аграрного району до керівництва держави щодо прискорення прийняття законопроекту №2089 про встановлення мінімальної закупівельної ціни на молоко. Ми в облраді вже прийняли таке звернення на сесії 25 травня цього року.


Також запропонував депутатам районної ради прийняти звернення щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення. Обидва звернення буди підтримані районною радою», – зазначив депутат обласної ради від ВО «Свобода» Сидір Кізін.


Окрім цього, свободівець під час свого виступу розповів депутатам про процедуру спрямування коштів з перевиконання бюджету.


«Після мого виступу депутати райради вирішили спрямовувати 25% коштів з перевиконання бюджету за пропозицією депутатських фракцій та груп. Рішення прийняте абсолютною більшістю голосів. Вважаю, що це підняло статус депутатів районної ради та їх вплив на життя району, яке залежить від виважених і вчасних пропозицій та рішень місцевих депутатів спільно із громадою»», – додав Сидір Кізін.


Також голова Житомирського обласного осередку ВО «Свобода» нагородив подяками волонтерів-свободівців Михайла Крушельницького та Василя Прокопенка, які з початку війни допомагають українській армії (14 разів їздили власною автівкою з допомогою на схід країни).

Вчора

Сторінки:
Нагору