БЕР
П'ятниця
29
10:01

​У Житомирському центрі розвитку місцевого самоврядуванні відбудеться День відкритих дверей

У Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування 30 січня 2018 року відбудеться День відкритих дверей. З 10 години ранку у будинку Трибеля, де розташований офіс Центру, на вулиці Михайлівській, 8/1, команда установи презентуватиме напрацьований план роботи на 2018 рік та результати роботи за 2017 рік.

«Змінюючи правила гри на місцях потрібно мати сталу комунікацію із громадянами та чітко реагувати на запити громади. На Дні відкритих дверей ми чекаємо активних та відповідальних громадян з якими ми матимемо можливість прискорити позитивні зміни в громадах», - переконаний Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.


У програмі заходу заплановані презентації про досягнення команди Центру у 2017 році та про пріоритетні напрямки роботи та цикли навчань для представників ОТГ та органів місцевого самоврядування у 2018 році. Крім того буде презентовано пакет заходів «Розвиток людського потенціалу: кадрова політика в ОТГ». Цю тему команда установи обрала, як пріоритетну у 2017 році, адже об’єднанні громади мають значні кадрові проблеми.


«Лише у 8 громадах на сьогодні є більш як 100 вакансій в органах управління. Кадровий голод присутній також і в приватних підприємствах ОТГ. Наша команда напрацювала алгоритм дій, який має створити умови для розвитку та працевлаштування молоді в громадах. На сьогодні більшість молодих фахівців виїздить у великі міста та закордон. Ми працюємо, щоб змінити цю тенденцію», - наголошує Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.


Окрему увагу на Дні відкритих дверей Житомирського Центру буде приділено співпраці зі ЗМІ, адже роз’яснення та поширення інформації про реформи – це ключова умова ефективного її впровадження. З 14.00 для представників ЗМІ буде організовано презентацію про роботу Центру та пріоритети у 2018 році.


«Реформа дає можливості громадам на позитивні зміни. Але поряд із цим існуюча система влаштовує деяких представників місцевої влади, які використовуючи непоінформованість громади, маніпулюють думкою людей, і тим самим гальмують процес створення ОТГ. Тому сьогодні ми акцентуємо на важливості поширення перевіреної та достовірної інформації про реформу», - переконаний Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.


Для участі у Дні відкритих дверей необхідно зареєструватись за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1CDkLL8zMHfPkpVfeo...

Або за телефоном 0967004085, Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Вчора

Сторінки:
Нагору