БЕР
Вівторок
19
04:46

​Житомир долучився до Європейського тижня мобільності. 22 вересня - «День без авто»

У Житомирі, упродовж тижня проходитимуть різноманітні заходи, акції, мешканцям міста розкажуть, що таке «Європейський тиждень мобільності», популяризуватимуть велорух, здоровий спосіб життя.

Цього тижня відбудеться просвітницький захід «Півтора метри поваги» (щодо дотримання правил учасниками дорожнього руху), також у двох районах міста Польова та Крошня проведуть соціологічне дослідження щодо використання велосипедів житомирянами та підрахують кількість велосипедистів. Крім того, мешканцям Житомира пропонують провести один день (22 вересня) без авто, приїхати на роботу чи навчання екологічним видом транспорту: велосипедом, тролейбусом чи трамваєм, зменшуючи викиди CO2 у навколишнє середовище. Про це розповів уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради Олександр Папірний.


«Житомир вперше доєднався до Європейського тижня мобільності. У цьому році ми стали дев’ятим українським містом, що долучилося до цієї ініціативи. 22 вересня ми оголошуємо «Днем без авто», цього дня відбудеться акція «Велосипедом на роботу». Закликаємо житомирян долучитися. до цього заходу і поїхати на роботу чи навчання велосипедами, але з 8:00 по 9:00 годину заїхати на Михайлівську і скласти нам компанію та поспілкуватися з однодумцями. А о 17.00 год. запрошуємо бажаючих на велоекскурсію «Мурали Житомира» (збір біля міської ради)», - сказав Олександр Папірний

Вчора

Сторінки:
Нагору