КВІ
Четвер
18
13:30

​До Німеччини на лікування направлено групу військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій на сході України

10 липня з міжнародного аеропорту «Бориспіль» для проходження лікування у медичних закладах Федеративної Республіки Німеччина, відправлено 14 військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій на сході України.

Літаком з ФРН прибула група лікарів Бундесверу. Їхнє завдання полягає у підготовці та супроводженні при транспортуванні поранених українських захисників до Німеччини.


Під час відправки поранених воїнів на заході були присутні керівник групи лікарів Бундесверу, старший лікар Міхаель Уль, Постійний заступник Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні пан Вольфґанґ Бінзайль, військовий аташе полковник Генштабу Норберт Гесс та заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко.


«Сьогодні відбувається важлива подія в житті нашої держави та Збройних Сил України. Ми направляємо чергову групу військовослужбовців для отримання спеціалізованої медичної допомоги в Федеративній Республіці Німеччина», – підкреслив генерал-лейтенант Анатолій Петренко.


Він висловив повагу тим хлопцям, які зараз відправляються на лікування за їхню мужність, відданість та патріотизм при виконанні службових обов’язків в районі проведення операції Об’єднаних сил


«Від імені керівництва оборонного відомства та Збройних Сил України, від пересічних українців висловлюю вдячність нашим німецьким партнерам за їхню послідовність і підтримку в питаннях реабілітації і лікуванні українських військових. Група із 14 військових, які сьогодні відправляються до Німеччини є найпереконливішим доказом того, що на сході України продовжується збройна агресія РФ», – зазначив заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко.

Вчора

Сторінки:
Нагору