БЕР
Вівторок
19
09:32

​Тарас Кутовий зустрівся з Єврокомісаром щодо поглиблення співпраці з ЄС

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий зустрівся з Комісаром ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Витянісом Андріукайтісом в рамках Глобального форуму з продовольства і сільського господарства у Берліні.

Головною метою зустрічі стало обговорення можливості розширення доступу української аграрної продукції на ринок ЄС, збільшення експорту молочної продукції та продукції тваринного походження.

Участь у зустрічі взяли також заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева та Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.

«На сьогодні вже 277 українських підприємств мають право постачати свою продукцію до Європейського Союзу. Ми продовжуємо активну роботу для розширення експортного потенціалу України і багатосторонні зустрічі в рамках Глобального форуму є ефективним інструментом для досягнення цієї мети», - зазначив Тарас Кутовий.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо експорту продукції тваринного походження та погодилися у виключній важливості її якості та безпечності.

«Робота щодо відповідності української продукції показникам якості та безпечності ЄС ведеться на постійній основі і включає в себе заходи, спрямовані на недопущення в обіг небезпечної продукції, як для експорту так і для внутрішньодержавного обігу», - зазначив Міністр.

Щодо української молочної продукції очільник міністерства поінформував європейського посадовця про хід реформування молочного виробництва та дотриманню виробничих процедур.

«Вже 14 українських виробників молочної продукції отримали дозвіл на експорт своєї продукції на ринок ЄС. Отримання європейських сертифікатів якості підтвердило відповідність української молочної продукції міжнародним нормам та стандартам, завдяки чому нам вдалося увійти на ринок ЄС і тим самим розширити експортний потенціал українського агросектору», - прокоментував очільник Мінагрополітики.

Також посадовці обговорили співробітництво України та ЄС шляхом участі у консультативних групах Генерального директорату з питань здоров'я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE)

Вчора

Сторінки:
Нагору