КВІ
Вівторок
23
18:45

​Угорщина зацікавлена у подальшому активному розвитку співробітництва з Україною

Угорщина зацікавлена у подальшому активному розвитку співробітництва з Україною. На цьому наголосив Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час зустрічі з Павлом Клімкіним, яка відбулася 31 серпня

2017 року в ході візиту глави українського зовнішньополітичного відомства до Будапешта для участі у міністерській зустрічі країн Вишеградської групи та Східного партнерства.


Павло Клімкін високо оцінив організовану Будапештом зустріч у форматі В4+СхП та наголосив на її важливості у контексті підготовки до наступного Саміту Східного партнерства, а також відзначив, що Київ зацікавлений також у розвитку взаємодії у форматі В4+Україна, що було підтримано Угорським головуванням у цій організації.


Міністр закордонних справ України подякував угорській стороні за підтримку в питанні відновлення територіальної цілісності та миру в Україні.


В рамках обговорення питання відносин з Росією П.Клімкін негативно оцінив рішення Дебреценського університету щодо надання почесної відзнаки Civis Honoris Causa російському президенту В.Путіну.


Сторони обмінялися думками щодо подальших кроків з розвитку взаємодії в забезпеченні потреб української меншини в Угорщині та угорської в Україні.


Міністри домовилися більш детально обговорити всі питання порядку денного двосторонніх відносин під час наступного візиту П.Клімкіна в Будапешт у жовтні цього року, а також висловилися за подальший активний діалог на експертному, високому та найвищому рівнях.

Вчора

Сторінки:
Нагору