БЕР
П'ятниця
29
07:46

​«Батьківщина» вимагає негайно проголосувати питання продовження мораторію на продаж землі

«Батьківщина» вимагає негайно поставити на голосування питання про розгляд законопроекту №5476 про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на 5 років на поточному сесійному тижні. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів.

Разом із народними депутатами-членами «Батьківщини» Тимошенко заявила, що фракція далі не братиме участі у Погоджувальній раді, доки питання про розгляд проекту закону щодо мораторію на продаж землі (№5476) не буде проголосовано невідкладно.


За словами лідера фракції, у відповідності до Регламенту, голова парламенту має право внести на голосування це питання з голосу без рішення профільного комітету, який блокує розгляд цього питання.


Політик нагадала, що 1 січня 2018 року закінчується мораторій на продаж сільськогосподарської землі.


«Якщо ми зараз не зробимо всіх необхідних кроків, то 1 січня наступного року ми можемо прокинутися без найбільшого багатства України – без землі», – заявила Юлія Тимошенко та додала, що без наших чорноземів Україна втратить своє майбутнє.


До того ж, лідер «Батьківщини» продемонструвала список олігархів, які вже розподілили українські землі між собою. Як зазначила політик, цей список очолює президент Петро Порошенко та його оточення.


«Земля – це не просто чорноземи, це – найпотужніший інструмент виходу нашої країни з кризи. Це наш шлях до реальної сили України у світі», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вчора

Сторінки:
Нагору