БЕР
П'ятниця
29
15:57

​«Батьківщина» вимагає негайно ухвалити законопроект, що забороняє будь-які маніпуляції з ГТС

«Батьківщина» вимагає від Верховної Ради України невідкладно проголосувати за законопроект щодо захисту національних інтересів в управлінні та власності Єдиної газотранспортної системи України (№ 8107).

Про це заявила один з авторів законопроекту, лідер фракції Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.


«Батьківщина» вимагає негайного ухвалення законопроекту, який забороняє будь-які маніпуляції з газотранспортною системою», – наголосила вона.


Політик зазначила, що народні депутати від «Батьківщини» візьмуть активну участь у запланованих на найближчу середу відкритих комітетських слуханнях щодо української ГТС.


«По суті, це слухання щодо передачі газотранспортної системи у невідомо яку власність», – зауважила вона.


До того ж Юлія Тимошенко нагадала, що за підрахунками експертів, для будівництва ГТС необхідно 300 млрд євро, а сума річного доходу, який вона приносить, сягає 2 млрд дол.


«І зараз ГТС запланували передати в управління абсолютно шахрайським способом. Це буде водорозділ! Не треба розповідати про Північний потік, який є недопустимий і світ не допустить його будівництва. Не прикривайтеся цим!» – наголосила парламентарій.


«Якщо ухвалять рішення про передачу ГТС, Україна втратить 3 млрд дол. на рік. Найбідніша країна Європи – і кожен народний депутат відповідатиме за це голосування», – сказала лідер фракції.

Сторінки:
Нагору