БЕР
Вівторок
19
11:23

На Житомирщині поліція затримала організаторів наркоквесту. ВІДЕО

Працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини викрили потужний осередок наркозбувальників, які постачали метадон у тому числі й у місця позбавлення волі. Після відповідної оплати замовники відшукували товар у різноманітних сховках райцентру.

Як розповів начальник УПН ГУНП Житомирщини Олексій Душейко, викриттю групи передував ретельний аналіз криміногенної ситуації. Оперативники помітили, що наприкінці минулого року збільшилася кількість зареєстрованих фактів вилучення з незаконного обігу наркотичних засобів, у тому числі й передач заборонених речовин у місця позбавлення волі. Відповідно запідозрили функціонування на теренах області потужного осередку наркозбувальників.


Провівши необхідні оперативні заходи, поліцейські вийшли на слід наркоторговців, які зосередилися у м. Коростені, і у рамках розпочатого за ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, або їх аналогів) ККУ досудового розслідування ретельно документували їх незаконну діяльність і формували доказову базу.


– 28 березня працівники підрозділу кримінальної поліції і слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури затримали 4 осіб за підозрою у причетності до збуту наркотиків на території області, - повідомив Олексій Душейко. – Серед затриманих – жінка ромської зовнішності, немісцева жителька, яка й виявилася безпосереднім організатором, решта з фігурантів – жителі м. Коростеня. Усі вони неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, у тому числі за правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.


Нині встановлено, що учасники групи працювали не з дрібними споживачами, а орієнтувалися на посередників, які здійснювали оптові закупки метадону. Передача наркотовару відбувалася безконтактно, за допомогою своєрідного квесту. Посередник телефонував організаторці і замовляв товар на певну суму. У свою чергу, та називала йому номер банківського рахунку, куди слід було переказати гроші, і лише отримавши електронне підтвердження надходження відповідної суми, повідомляла замовникові координати сховку у місті або за його межами.


– Такими сховками могли слугувати будь-які місця, навіть звичайне дупло у дереві на певній вулиці. Як правило, упродовж 20 хвилин посередник знаходив і забирав наркотики. Далі він розповсюджував його серед дрібних споживачів або перекидав через огорожу на територію в’язниці, - розповів Олексій Душейко.


Таким чином наркоторгівля відбувалася за доволі інтенсивним графіком. Нові партії надходили фактично щотижнево. Звідки – правоохоронці нині з’ясовують.


Водночас у результаті проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, у м. Коростені та в Чернігівській області, поліцейські виявили та вилучили наркотичну сировину, банківські картки, мобільні засоби зв’язку, а також зброю. Нині все направлено на експертне дослідження.


Жінку та трьох її поплічників було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, двом із фігурантів уже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Поліцейські вживають заходів щодо встановлення та розшуку інших причетних до незаконної діяльності осіб.

Вчора

Сторінки:
Нагору