КВІ
П'ятниця
19
23:41

​Парламент має створити ТСК щодо розслідування фальсифікацій на виборах в ОТГ, – Юлія Тимошенко

Верховна Рада України має негайно створити Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування фактів фальсифікацій на місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах, які відбулися 29 жовтня цього року.

Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко наголосила сьогодні на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України.


«Треба негайно створювати комісії в парламенті та розбиратися з фальсифікацією виборів»,— зазначила вона.


Парламентарій також звернула увагу депутатів на те, що президентське оточення не лише фальсифікує результати виборів і маніпулює інформацією, а й використовує суди для скасування результатів виборів в ОТГ, де беззаперечну перемогу отримали кандидати, яких підтримувала «Батьківщина».


«Хочу сказати про Хорішка Володимира Дмитровича, який переміг в ОТГ на Дніпропетровщині. Це там, де рубали поліцейських сокирами, де кидали димові шашки, де прийшли люди з автоматами Калашникова. Проте за дорученням президента через суд скасували однозначну перемогу»,— розповіла вона.


Окрім того, Юлія Тимошенко нагадала, що за результатами виборів у 201 ОТГ, партія «Батьківщина» отримала перемогу в 13 областях і посідає перше місце серед інших партій.


«Принизливою та бридкою для мене є брехня президента про те, що БПП отримав перше місце. Усі сьогодні в Україні знають, що перше місце на виборах в ОТГ посіла партія «Батьківщина» з результатом 29%. А партія президента сфальшувала вибори у Харківській, Донецькій, Луганській та Вінницькій області. Партія Порошенка перемогла у 6 областях, але в Харківській області результат 72%, у Луганській, Донецькій — понад 50%. Те саме у Вінницькій області. Хто в це повірить?» – запитала політик.


Насамкінець лідер «Батьківщини» констатувала: «На цих виборах ми побачили, які брудні фальсифікації та приниження готуються для нації на наступних президентських і парламентських виборах».

Сторінки:
Нагору