БЕР
П'ятниця
29
10:18

Подвійне вбивство на Житомирщині

​Житомирські оперативники затримали підозрюваного у вбивстві двох людей

Житомирські оперативники затримали підозрюваного у вбивстві двох людей

29 серпня оперативники карного розшуку Головного управління Національної поліції Житомирщини затримали у м. Полонному Хмельницької області 35-річного жителя Чуднівського району. Чоловік обґрунтовано підозрюється у причетності до вбивств 75-річної пенсіонерки та 37-річного чоловіка, що сталися з проміжком у місяць.

28 серпня до Чуднівського відділення поліції зателефонував сільський голова с. П’ятки із повідомленням про смерть місцевої жительки за підозрілих обставин. Накрите тіло 75-річної жінки побачили сусіди через вікно у веранді її ззовні замкненого будинку.

Працівники поліції, які прибули на місце події, виявили на тілі загиблої колото-різані рани. Було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України та призначено судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. За висновками експертів, жінка загинула внаслідок отриманих проникаючих поранень грудної клітини з пошкодженням внутрішніх органів.

Під час огляду будинку, де загибла проживала одна, було вилучено низку речових доказів та іншу слідову інформацію, за якою поліцейські розпочали встановлювати особу причетного до вбивства. З оселі зникли деякі речі бабусі та 50 гривень, залишених напередодні її донькою «на хліб».

Уже уночі 29 серпня у м. Полонному Хмельницької області оперативники карного розшуку Головного управління Нацполіції в Житомирській області затримали підозрюваного.

- 35-річний чоловік, який вів бродяжницький спосіб життя, щоб уникнути покарання за накоєне, виїхав до сусідньої області, де намагався сховатись, - розповів заступник начальника ГУНП Анатолій Бондар. – Раніше молодик уже притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж та розбійний напад. У ході першочергових дій нами також встановлено його причетність і до вбивства 37-річного жителя села Великих Коровинців, що сталося 24 липня.

Тоді до поліції надійшло повідомлення про виявлення понівеченого тіла чоловіка у будинку, де той проживав. Загиблий, хоч і зловживав спиртним, однак у селі про нього відзивались, як про невредну та спокійну за вдачею людину.

За висновками проведеного згодом судово-медичного дослідження, смерть чоловіка настала від отриманих тяжких травм голови.

Після затримання підозрюваний, під тиском зібраних на місці події доказів, зізнався у вчиненні й цього злочину, однак пояснити причини своїх дій ні в першому, ні у другому випадку не зміг. За його словами, збирався кудись виїхати з району, однак не було грошей.

У будинку бабусі він спочатку попросив дозволу набрати води, потім попив чаю, а ще за півгодини вбив господиню. Знайшов аж 50 гривень та старенький мобільник, накрив тіло жінки рядном, замкнув хату та поїхав геть на велосипеді її сина.

Нині затриманому загрожує позбавлення волі на термін до 15 років або довічне ув’язнення. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Вчора

Сторінки:
Нагору