БЕР
Вівторок
19
08:08

​Юрій Павленко: Домовленість між Коростенем і Лисичанськом про співпрацю – чергове підтвердження того, що українці єдині у своєму прагненні до миру і бажанні спільними зусиллями будувати майбутнє держави 

На цьому народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко наголосив у Коростені. У рамках робочої поїздки народні депутати України Сергій Дунаєв, Юрій Павленко та міський голова Коростеня Володимир Москаленко обговорили угоду про співпрацю між Лисичанськом Луганської області та Коростенем.

На цьому народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко наголосив у Коростені. У рамках робочої поїздки народні депутати України Сергій Дунаєв, Юрій Павленко та міський голова Коростеня Володимир Москаленко обговорили угоду про співпрацю між Лисичанськом Луганської області та Коростенем. У результаті обговорення було прийнято рішення про створення робочої групи, яка має за мету виділити основні пріоритети підписання угоди.

Юрій Павленко: Домовленість між Коростенем і Лисичанськом про співпрацю – чергове підтвердження того, що українці єдині у своєму прагненні до миру і бажанні спільними зусиллями будувати майбутнє держави

Сергій Дунаєв (мер Лисичанська у 2009-2012 роках) наголосив, що майбутня угода, насамперед, передбачає розвиток інфраструктури та економічний розвиток обох міст. "Ми зробимо все можливе, щоб відновити наш потенціал. А усі труднощі, що ми сьогодні відчуваємо, лише об'єднують людей. Жителі Коростеня, як і жителі Лисичанська, - це ті люди, які звикли працювати, вони знають, що таке важка праця. Тому, безсумнівно, підписання угоди про співпрацю сприятиме залученню нових інвестицій, економічному та культурному розвитку цих міст, які мають великий потенціал", - сказав Сергій Дунаєв.

Мер міста Коростеня Володимир Москаленко висловив надію, що це місто найближчим часом стане центром із залученими інвестиціями.

Юрій Павленко зазначив, що сьогодні найважливішим питанням є забезпечення цілісності та єдності нашої країни. "Для ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ питання відновлення миру в Україні стоїть на першому місці. Ми впевнені, що підписання угод між містами сприятиме порозумінню між людьми. Це є одним із кроків до відновлення миру. І ніякі сили не зможуть внести розбрат та недовіру між українцями", - резюмував Юрій Павленко.

Нагадаємо, що у лютому 2016 року у Лисичанську підписано угоду про співпрацю між регіональними організаціями ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Житомирської та Луганської областей, що передбачає спільне сприяння вирішенню ключових економічних питань (підтримка національного товаровиробника, залучення інвестицій в економіку, недопущення закриття та банкрутства підприємств). Також угода передбачає співпрацю для вдосконалення політичної системи України, розвитку громадянського суспільства, забезпечення децентралізації влади, конструктивної співпраці щодо контролю за діяльністю влади на місцях, пріоритетності загальнолюдських моральних цінностей в політиці, відстоювання прав і свобод людини.

Участь у робочій зустрічі також взяли депутати обласної ради Наталія РИБАК, Володимир САМЧУК, Володимир НАГОРНЯК, керівники місцевих партійних організацій - Роман КАЛІНІН (міської), Віктор КУТІШЕНКО (районної), депутати Коростенської міської та районної рад – Віктор ХОДАКІВСЬКИЙ, Ольга ГРЕЧКО, Андрій ГУРІНЧУК, Вадим ДІДКІВСЬКИЙ.

На згадку про зустріч Сергій Дунаєв передав меру Коростеня подарунки з Лисичанська – краєвиди Коростеня, виконані у склі методом сучасних цифрових технологій на відродженому після військових дій Лисичанському склозаводі.

Цього ж дня політики стали гостями грандіозного святкового дійства, яке відбулося у Коростенському міському Палаці культури ім.. Шевченка для більш як 300 маленьких коростенців та їх батьків, з казковими персонажами, веселими розвагами і солодкими подарунками. Його ініціаторами і спонсорами вже котрий рік поспіль стають представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, - керівник фракції у обласній раді Анатолій МЕЛАШЕНКО, депутати місцевих рад. Також представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ з подарунками завітали у гості до вихованців Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Джерело надії», яким опікуються з перших днів його існування. Директор закладу Євгенія Новицька передала м'які іграшки для дітей Луганської області. Частину з них діти зробили самі за допомогою батьків та реабілітологів, інші - принесли з дому. За словами Євгенії Іванівни, для дітей важливо, щоб їхні луганські однолітки теж відчули свято.

Вчора

Сторінки:
Нагору