БЕР
Вівторок
19
08:19

​Юрій Павленко привіз на Житомирщину Благодатний вогонь

Жителі Житомирщини спільно з християнами усього світу святкують Великдень, одне з найрадісніших свят, яке символізує перемогу життя над смертю. І одним із символів його є Благодатний вогонь, що виноситься з Гробу Господнього на особливому богослужінні, яке здійснюється щорічно у Велику суботу в храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі. Винос Святого Світла символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскреслого Ісуса Христа.

На Житомирщину Благодатний вогонь з Борисполя привіз народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко. А в Київ пасхальний вогонь прибув спецрейсом з Єрусалима. Доставка Благодатного Вогню стала можлива завдяки допомозі і участі українського православного промисловця, народного депутата від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Вадима Новинського. Очолював офіційну делегацію Української Православної Церкви, яка доставила вогонь, митрополит Антоній, єпископ Бориспільський і Броварський.


У Житомирі Благодатний вогонь радісно зустрічали тисячі віруючих, священнослужителі з усієї області. Він розійшовся по всіх куточках Житомирщини.


«Для України Благодатний вогонь став символом миру, яким ми можемо поділитися один з одним. А вогник на кожній свічці свідчить про нашу причетність до чуда, а також про те, що і сьогодні кожен з нас може особливим чином доторкнутися до великої таємниці та поділитися нею з іншими і спільно з усією християнською спільнотою зустріти світлий день Христового Воскресіння у мирі, радості та любові», - сказав, спілкуючись з журналістами та вірянами Юрій Павленко.


Відразу після зустрічі Благодатного вогню у Житомирському Спасо-Преображенському кафедральному соборі розпочалося Великоднє богослужіння, в якому взяли участь Юрій Павленко, заступники керівника обласного осередку ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Андрій Дяченко та Наталія Леонченко, депутати обласної ради Наталія Рибак, Раїса Гула, депутати міської та районних рад.


Цього ж святкового вечора Юрій Павленко поспілкувався з вірянами парафії святого Йоана з Дуклі Римо-Католицької церкви та греко-католиками. І привітав усіх християн із світлим святом Христового Воскресіння. Адже цього року католики та православні святкують Великдень в один день.


«Великдень несе нам радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у майбутньому, укріплює нашу віру та поселяє у серцях спокій. Я розділяю цю радість світлого свята разом з усіма вами. Бажаю миру, гармонії, щастя та благополуччя кожному дому! Нехай життя оновиться разом з природою. Нехай кожного з вас ніколи не покидає почуття світлої радості, а в серці назавжди оселяться надія, віра і любов.

Син Божий переміг сили зла, тож нехай він зробить помисли кожної людини щирими та добрими.

Щедрих Божих благословень!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!»


З такими словами Юрій Павленко звернувся до жителів Житомирщини.





Вчора

Сторінки:
Нагору