БЕР
Вівторок
19
11:47

​В центрі Житомира сталася стрілянина

У Житомирі затримано чоловіка за посягання на життя поліцейського

Подія сталась увечері 26 березня в одному з будинків обласного центру. Під час затримання чоловіка, який переховувався від покарання за вчинені раніше злочини, той вистрелив у поліцейських з автоматичної зброї. Унаслідок події ніхто не постраждав. Чоловіка затримали бійці КОРДу. З його оселі вилучені зброя та наркотики.


Близько 18 години оперативники підрозділу кримінальної поліції Житомирського ВП ГУНП разом з нарядом патрульних тактико-оперативного реагування прибули за адресою ймовірного перебування 35-річного жителя обласного центру, який з кінця листопада минулого року знаходився у розшуку.


– Чоловік був засуджений до 5 років позбавлення волі за вчинення низки злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Він переховувався від відповідних органів та ухилявся від визначеного судом покарання, а відтак з листопада 2019 офіційно був оголошений у розшук. У нас була інформація про його перебування у квартирі по вулиці Небесної Сотні. Тож оперативники виїхали для її перевірки та затримання чоловіка, - розповів начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.


Однак під час затримання поліцейським знадобилась термінова допомога колег. Викритий чоловік почав чинити опір правоохоронцям та вистрелив у їх бік із автоматичної зброї й поцілив у стіну. Для захисту присутніх у квартирі людей поліцейська ТОР застосувала зброю. Унаслідок пострілів ніхто не постраждав.


На місце негайно прибули працівники Управління карного розшуку та спецпризначенці КОРДу ГУНП, а для документування усіх обставин слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції та Житомирське управління ДВБ НПУ.


– Найперше, оцінивши ситуацію, було прийнято рішення провести перемовини із чоловіком. У результаті вдалося його обеззброїти, а потім і затримати, - повідомив заступник начальника ГУНП Житомирщини В’ячеслав Пашковський. - - Цей чоловік, до речі, уже відбував покарання, близько 10 років, за умисне вбивство.


Нині підозрюваний затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.


У ході невідкладних слідчих дій у квартирі, де проживала сім’я затриманого, поліцейські вилучили автоматичну зброю югославського виробництва з глушником калібру 7,62 мм та магазин з 26 набоями. Окрім того, у ході обшуку виявлено та вилучено поліетиленові пакети із порошкоподібною речовиною та згорток із рослинною масою. Усе направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Відтак до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України – ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу), ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).


За сукупністю вчинених злочинів чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору