БЕР
П'ятниця
29
15:42

​Житомирська обласна лікарня готова прийняти більше 300 хворих на коронавірус

285 ліжок для інфекційних хворих і 60 реанімаційних ліжок можуть бути використані в обласній клінічній лікарні імені Олександра Гербачевського у разі поширення коронавірусної інфекції. Про це кореспондентам Суспільне. Житомир розповів головний лікар цього медичного закладу Богдан Леськів.

Богдан Леськів: "Ми маємо відповідний персонал, необхідні лікарські засоби, засоби захисту для персоналу. Також у нас є апарати штучної вентиляції легень, які дадуть нам можливість повністю закрити це питання, якщо такі пацієнти будуть. На сьогодні на 60-ти ліжках, які ми плануємо розгорнути для реанімаційних пацієнтів, в нас є 33 дихальних апарати, які забезпечують штучну вентиляцію легень. Близько 20 з них – сучасні апарати, які мають функцію підлаштовування під пацієнта".


Завідуючий відділенням інтенсивної терапії Микола Біляс каже, що дихальний апарат середнього класу має всі режими вентиляції, плюс ще один режим, який самостійно підбирає і підтримує дихання пацієнта. Працювати апарат може цілодобово упродовж кількох діб, залежно від того, скільки пацієнту потрібно знаходитися на штучній вентиляції легень.


Також Житомирська обласна клінічна лікарня має 7 кисневих концентраторів, які мають забезпечити роботу пульмонологічного відділення. Богдан Леськів: "І так само в цьому корпусі, де ми плануємо розгорнути 285 ліжок, практично в кожній палаті буде підведений кисень і забезпечена киснева терапія".


Богдан Леськів розповів, що в разі поширення короновірусної інфекції, хворі, які не матимуть інфекційної патології, будуть доправлені до інших лікарень міста.

Сторінки:
Нагору