БЕР
П'ятниця
29
11:41

​Володимир Гірук: 280 тисяч - на смітник

В Житомирі на вулиці Михайлівській є Центр надання адміністративних послуг. Взагалі такі центри створюються для того, щоб людям було зручно отримувати починаючи від різних дозволів та реєстрацій, і закінчуючи довідками та оформленням субсидій. Наш ЦНАП на Михайлівській не може приймати велику кількість людей та якісно їх обслуговувати, тому влада вирішила збудувати новий. Ідея хороша, але виконання як завжди.

У грудні, коли наша громадська організація дізналася, що перемогу в тендері на реконструкцію Центру надання адміністративних послуг одержало ТОВ «Поліська логістична компанія», ми пообіцяли слідкувати за розвитком подій. Адже саме це підприємство півроку утеплює ЗОШ №17 і як результат має не тепле приміщення школи, а відкрите кримінальне провадження. До речі.

Наприкінці грудня житомирській владі вкотре вдалося здивувати житомирян. 21 грудня з’явилася інформація про те, що результати тендеру на будівництво ЦНАПУ в готелі «Житомир» було скасовано. І це попри те, що сам тендер відбувався за тиждень до скасування результатів.

Причина проста. Як зазначив тоді ще перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький, через відсутність необхідності. Тобто за тиждень до скасування результатів необхідність була, а тут ні.

Далі більше. Ми відправили інформаційний запит, щоб дізнатися подробиці, і нарешті, коли закінчилися свята, отримали відповідь.

Хоча Олексій Ясюнецький зазначав (після скасування результатів), що влада вже має нове бачення реконструкції ЦНАПу, у відповіді на наш запит виявилося, що «місце розташування нового центру на даний час не визначено».

А тепер найцікавіше. Вартість розроблення проектної документації на реконструкцію готелю «Житомир» під Центр надання адміністративних послуг обійшлося міському бюджету в 280 тисяч гривень. Тепер же, це просто нікому непотрібні папірці, які можна використовувати як розпалку десь на пікніку.

Цілком ймовірно, що проекту не було і зовсім. Як виявилося пізніше, рішенням сесії міської ради від 29.12.2016 року було передбачено виділити ще 500 тисяч гривень на нову проектно-кошторисну документацію.

Тобто зробили один проект, змінили плани, зробили інший. Можливо, ще раз передумали.

І поки настрій у чиновників змінюється як у примхливої панянки, з міського бюджету продовжуватимуть витікати наші з вами гроші.

Вчора

Сторінки:
Нагору