БЕР
Вівторок
19
05:09

​Володимир Гірук: Скільки ще житомирські підрядники знущатимуться над громадою міста?

У нашої громадської організації з’явилася інформація з приводу неякісного ремонту виконаного у дитячому садочку № 57. Зробили інформаційний запит на управління освіти Житомирської міської ради і отримали від них цікавий лист. Як виявилося, керівник цього навчального закладу вже звернувся до чиновників з проханням допомогти з ремонтом, який треба зробити після робіт, які вже були виконані.

Капітальний ремонт у приміщеннях ДНЗ №57 проводило скандальне ТОВ «Поліська логістична компанія». Саме це підприємство понад рік утеплює ЗОШ№17 за проектом НЕФКО. Окрім підробки деяких документів, на нашу думку, зокрема у Актах виконаних робіт, журналі виконання робіт, наявний також факт завищення цін у кошторисах на матеріали та роботи. За матеріалами нашого розслідування наразі відкрито кримінальне провадження і йде досудове розслідування.


У дитячому садочку ситуація не краще. Як зазначає керівник навчального закладу внаслідок неякісного шпаклювання цоколю з’явилися тріщини, а від вологи залишаються розводи. У підвалі не встановлені двері. Неякісно проведений ремонт лівньовок, в результаті під час дощів вода затікає у приміщення. З освітленням теж проблема. На вулиці не закріплені світильники, а на ганках освітлення немає взагалі. Та багато інших проблем.


Зараз ТОВ «Поліська логістична компанія» виконує ремонт приміщень актової зали у Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 ім. М.Й.Очерета. До слова, за нашою інформацією це підприємство тісно пов’язане з екс-начальником управління капітального будівництва Житомирської міської ради Дмитром Болейко.


Ми вже зверталися до міського голови з відкритим зверненням з вимогою, щоб він взяв під особистий контроль хід будівництва та не допустив, по-перше, халтури, а, по-друге, розкрадання бюджетних коштів. Офіційної відповіді від мера поки не отримали. Маємо відсоток надії, що мер затримує відповідь не через якісь особисті домовленості з підрядником.


Плануємо найближчим часом провести розслідування щодо використання бюджетних коштів ТОВ «Поліська логістична компанія» у дитячому садочку №57. Немає нічого нижчого, ніж наживатися на дітях. Ми будемо й надалі слідкувати за діяльністю тих недобросовісних підрядників, які займаються такими ницими справами і, авжеж, будемо продовжувати виводити їх на чисту воду.


Прикро, що це не єдиний випадок. До цього ми проводили розслідування по використанню бюджетних коштів на реконструкцію ДНЗ №58 підрядною компанією «РОС». Кримінальна справа по матеріалам розслідування вже відкрита, слідство триває.

Вчора

Сторінки:
Нагору