КВІ
Субота
20
12:07

Роман Калінін: ​Сплеск злочинності на Коростенщині - результат непрофесійної діяльності центральної влади, яка провалила реформу правоохоронних органів

На цьому наголосив голова Коростенської міської організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Роман Калінін, спілкуючись з журналістами в Коростені. Сьогодні можемо констатувати, що поліцейська реформа провалилася. Кожен день ми отримуємо все нові і нові докази непрофесіоналізму нових поліцейських по всій країні. Вони масово потрапляють в ДТП, розбивають дорогі машини, б'ють і вбивають затриманих. Вони не здатні навести порядок на вулицях, не кажучи вже про розкриття злочинів.

У них добре виходить тільки потрапляти в скандали, а тим часом криміногенна ситуація в країні погіршується з кожним днем", - зазначив Роман Калінін. На його думку, проблемою нової служби поліції є непрофесіоналізм, корупція, плинність кадрів та незадовільне матеріально-технічне забезпечення.

"Насамперед, ці події - наслідок масового звільнення професійних правоохоронців за допомогою незаконної люстрації, у результаті якої на вулицю були викинуті фахівці, які мають великий досвід боротьби з організованою злочинністю. Влада повинна нарешті припинити експериментувати з реформою поліції, яка провалилася. Потрібно негайно припинити звільнення компетентних правоохоронців і заміну їх непрофесіоналами", - заявив політик.

"Нинішня влада провокує сплеск злочинності, що само по собі є злочином проти громадян. Зокрема, у Коростені в першому півріччі цього року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, злочинність зросла у півтора рази. Відбулося значне збільшення розбійних нападів, умисних нанесень тяжких тілесних ушкоджень, грабежів, удвічі збільшилась кількість крадіжок з квартир, утричі - незаконних заволодінь транспортними засобами. Збільшилась кількість виявлених злочинів у сфері службової діяльності, а також злочинів, пов'язаних з використанням бюджетних коштів. Значно погіршилась загальна ситуація по безпеці дорожнього руху. Згідно оперативних даних Коростенського відділу поліції у порівнянні з попереднім роком рівень аварійності по місту Коростеню та Коростенському району зріс на третину, а кількість дорожньо-транспортних пригод по місту Коростеню зросла удвічі. Також побільшало наркозлочинів та випадків незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами. Усе це - результат непрофесійної діяльності влади, яка провалила реформу правоохоронних органів України", - коментує криміногенну ситуацією у Коростені Роман Калінін.

Політик переконаний, що єдиним шансом України на вихід з економічної і політичної кризи стануть перевибори парламенту і формування нового уряду.

"ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає припинити безвідповідальні експерименти популістів, які вже зруйнували правоохоронну систему, прикриваючись так званою люстрацією.

Нинішнє керівництво країни знає, яку оцінку йому дадуть виборці і який результат вони отримають, тому влада сьогодні робить все для того, щоб не визнавати своїх провалів. Та більшості громадян вже давно зрозуміло, що потрібен новий парламент. Потрібно формувати нову коаліцію миру і розвитку, яка виведе країну з кризи і відродить її.

Влада не хоче відповідати за свої непрофесійні дії, тому перевибори - це для неї вирок. Вибір сьогодні простий - або дострокові демократичні вибори, або радикалізація ситуації, запекла політична боротьба, бунти на місцях і ризики краху державності", - резюмував Роман Калінін.

Вчора

Сторінки:
Нагору