БЕР
Вівторок
19
04:49

​Фільм про репресії 1937-1938 років на Житомирщині презентують восени

Вже у жовтні відбудеться презентація фільму про репресії та розстріли 1937-1938 років, що проходили на Житомирщині. Ідея відзняти таку стрічку належить громадській організації «Клуб пам’яті», яка буде втілювати її за грантові кошти від Житомирської ОДА.

Зйомки фільму вже тривають кілька місяців. Про перші успіхи та плани на майбутнє розповіла керівниця проекту Катерина Лозинська:


«Наша концепція фільму включає розповіді очевидців трагічних років та рідних самих репресованих, коментарі істориків і звісно реконструкцію подій на місцях, де вони відбувались. Нині відзнято матеріал з кількома фахівцями і рідними тих, хто зазнав репресій у 1937-1938 роках. Найближчим часом плануємо розпочати зйомки вже з акторами».


Метою фільму є знайомство жителів області з трагічними сторінками історії та допомога в збереженні пам’яті про тих, хто став жертвою тих років.


«Шкода, але мало хто пам’ятає про трагічні події 1937-1938 років і те, що їх жертвами стали жителі області. Тому наш фільм покликаний збільшити коло того населення, яке буде обізнаним в історії свого краю і познайомить з його героями», - наголосила авторка проекту.


Також громадська організація «Клуб пам’яті» готується до презентації проекту та попереднього знайомства із героями фільму. Захід запланований на вересень.

Вчора

Сторінки:
Нагору