КВІ
Четвер
25
04:18

Ірина Костюшко: ​Запрошую на Всеукраїнський Фестиваль Льону в Стремигород 27 серпня

На Житомирщині пройде Всеукраїнський фестиваль льону

Ірина Костюшко, ідеолог Фестивалю, запрошує житомирян на Всеукраїнський фестиваль льону. Ірина Костюшко, яка опікується відродженням сіл та поверненням на Полісся традиції вирощувати льон, переконана:

«Льон має великий потенціал: він може бути гідною альтернативою соняшнику та ріпаку, добрим попередником для озимих та ярих культур. Льон також використовують у автомобільній, суднобудівній, медичній галузях. Весь світ вже зрозумів цінність цієї культури. А для Полісся ця культура взагалі є нішевою, і прикро, що забутою».

Ірина Костюшко розповідає, що захід, який вона готує для привернення уваги до культури, буде масштабним.

Серед запрошених - аграрії з різних куточків України, голови обласних адміністрацій, представники Міністерства аграрної політики та Верховної Ради. В програмі заходу багато сюрпризів: ярмарок з лляною продукцією, показ лляного одягу від української дизайнерки, виступи на сцені (молодіжні та фольклорні колективи), ведучі з конкурсами та зірки естради, ярмарок для аграріїв та наукова конференція для обміну досвідом, великі повітряні кулі, традиційна кухня. Ексклюзивний музей з Кобзарем з льону. Для дітей працюватиме міні-зоопарк, аквагрим. Гостям, які матимуть будь-який атрибут з льону, в подарунок - портрет.

Вчора

Сторінки:
Нагору