БЕР
Вівторок
19
07:49

​Маленька жителька Житомирщини вже кілька років страждає від невідомого захворювання

Майже три з половиною роки маленька Розочка Рзаєва з Коростишева, Житомирської області, страждає від страшних судом, причину яких лікарі не можуть з’ясувати. За добу в дитини стається до 15 тяжких нападів. Судоми супроводжуються блювотою та ускладненим диханням. Роза потребує постійної уваги батьків. Діагноз: складна епілептична енцифалопатія неуточненого генезу.

Зараз Розі 3 роки й 8 місяців. Але вона не може самостійно сидіти, стояти, розмовляти. Загалом, має розвиток кількамісячної дитини. Допомогти дівчинці українська медицина не може. За словами батьків: «Лікарі розводять руками і стверджують, що у Рози МРТ здорової дитини».


При народженні у Рози Рзаєвої медики не виявили ніяких патологій. За словами мами, Світлани Рзаєвої: «Вагітність та пологи проходили нормально, ніяких скарг не було». Проблеми в дівчинки почалися в тримісячному віці. Саме тоді з’явилися судоми, котрі лікарі прийняли за отит та назначили лікування антибіотиками. Але дитина не одужала. Після того Роза лікувалась в багатьох медичних закладах України. За цей період на медикаменти, обстеження, аналізи хворої дитини родина витратила майже півмільйона гривень. Розі постійно намагаються підібрати проти судомні препарати, але результатів вони, чомусь, не дають, хоч і коштують чимало.


Останні три місяці дитина сидить на кетогенній дієті, яку призначили в спеціалізованому медичному закладі в Чернівцях. За підбір харчування, що дає шанси на одужання, родина заплатила близько 100 тисяч гривень. Найближчим часом батьки збираються відвезти дитину знову в Чернівці на корекцію дієти. Це буде коштувати ще 35 тисяч гривень. Також Розі необхідно буде пройти аналіз крові на генетичні захворювання в Німеччині, а це ще 4 тисячі євро.


Якщо вдасться з’ясувати причину судом та усунути їх – в Рози є шанси на одужання та розвиток. Вона зможе стати на ноги. Але на даному етапі батьки вичерпали всі свої фінансові можливості. До того ж, Роза - четверта дитина в багатодітній сім’ї. Тому їм залишається лише розраховувати на підтримку небайдужих людей.


Допомогти Розі можна, перерахувавши кошти на карточку мами Рзаєвої Світлани Петрівни у Приватбанку, номер картки: 5168757231953623.Номер телефону: 0972306507


Александрович Наталія

Вчора

Сторінки:
Нагору