БЕР
Вівторок
19
10:38

​Сивочолому ветерану ОВС Житомирщини Федору Старцеву виповнилось почесних 95 років

З ювілеєм фронтовика Другої світової війни, розшуківця, колишнього заступника обласного відомства, а нині ветерана органів внутрішніх справ полковника міліції у відставці Федора Григоровича Старцева привітали 25 червня представники Ради ветеранів ОВС Житомирщини та нинішні поліцейські.

На передову Другої світової війни Федір Григорович пішов у 1942-му році. Тоді він був 18-річним юнаком. Від рядового солдата до командира взводу, двічі поранений, він пройшов усю війну, аби і у мирний час захищати людей. Ще 40 повоєнних літ служив в органах внутрішніх справ, до лав яких він був зарахований одразу ж після закінчення війни. Шлях правоохоронця почався для нього з посади інспектора в Донецькому таборі військовополонених.


У Києві Федір Старцев заочно закінчив середню школу і здобув вищу юридичну освіту в Київському державному університеті. У 1953-му році він був переведений у Київське республіканське управління міліції в Управління карного розшуку, де і працював 7 років. В обслуговуванні Федора Григоровича були Запорізька і Дніпропетровська області.


Наступні 2 роки Федір Старцев перебував на посаді заступника начальника відділення карного розшуку в Запорізькій області, після чого став його очолювати.


У Житомир Федір Григорович був переведений у січні 1966-го року, його призначено на посаду заступника начальника обласного УМВС.

– До своїх обов’язків відносився відповідально, вимагаючи якісної роботи не тільки від інших. На всі серйозні злочини заступник начальника управління виїжджав особисто і контролював розкриття кожного з них до кінця. Завдяки його вимогливості і наполегливості розкривалися найтяжчі і найзаплутаніші злочини того часу, - згадує голова Ради ветеранів ОВС Житомирщини Віктор Бура.

25 червня сивочолому полковнику виповнилось славних 95 років. З поважним ювілеєм його привітали колеги-ветерани і нинішні оперативники Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини.


Щиро бажаємо вам, шановний Федоре Григоровичу, здоров’я і бадьорості, злагоди і душевного спокою, благополуччя і затишку у родинному колі!

Вчора

Сторінки:
Нагору