БЕР
Вівторок
19
06:27

​У пошуках туриста, або як громади напрацьовують потрібні зв’язки?

Розвиток туризму не завжди потребує великих капіталовкладень, іноді потрібно правильно та вчасно поширювати інформацію та знати людей, які можуть допомогти привести туристів у громади. До такої думки дійшли учасники нетворкінгу «Децентралізація. Територія змін. Туризм», які зібрались у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном.

«Фахівців громад, які займаються розвитком туризму, сьогодні змогли познайомитись зі своїми колегами, журналістами, експертами із розвитку туризму та представниками громадських організацій. Ці нові зв’язки, дозволять отримати громадам експертну підтримку у вирішенні проблем розвитку туристичного потенціалу», - розповів Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського ЦРМС.


Нетворкінг передбачав три кола обговорень, у першому фахівці з розвитку туризму Тетерівської, Станишівської. Глибочицької, Радомишльської та Брусилівської ОТГ презентували туристичний потенціал громад та ті напрацювання, які сьогодні вже є. На другому колі журналісти та експерти поділились враженнями та висловили свої пропозиції для поліпшення комунікації між громадами та експертним середовищем та партнерськими організаціями.


«Ви розповіли про цікаві події та унікальні об’єкти, про деякі із них, я навіть не чув, але хочу зняти матеріал для програми. Важливо щоб про ці туристичні принади була інформація у відкритому доступі, на сайті громади, у Фейсбук, на профільних порталах. Тоді журналістам буде простіше шукати цікаві теми, а вам простіше рекламувати свою громаду», - наголосив Костянтин Кас’ян, випусковий редактор телеканалу «UA:Житомир».

В процесі дискусії учасники сформували перелік першочергових кроків для збору, поширення та систематизації інформації про туристичні об’єкти, заклади обслуговування та відповідальних осіб, які можуть надати цю інформацію. Всі зійшлись на тому, що така інформація повинна бути акумульована на сайті громади, та регулярно поновлювалась та поширювалась серед зацікавлених осіб.


«Інформація у нас є, але дуже складно одній людині опрацювати таку масу даних. Це проблема для всіх громад. І якісна послуга туристу, за яку він заплатить у бюджет бізнесу та, відповідно, у бюджет громади буде лише тоді, коли ми сформуємо умови та середовище для розвитку. У Тетерівській громаді ми зібрали ці дані і сформували туристичний маршрут, тепер працюємо над його популяризацією та розвитком», - поділилась Валентина Дверник, начальник відділу культури та туризму Тетерівської ОТГ.


Нагадаємо, що за підтримки Житомирського Центру відбувається написання стратегій розвитку у Білокоровицькій, Овруцькій, Радомишльській, Брусилівській, Корнинській та Чоповицькій громадах, які у пріоритетні напрямки розвитку територій вносять також туризм.

Вчора

Сторінки:
Нагору